2019: Start dagbesteding in Bredero's Hof

Woensdag 2 januari start De Lange Wei met dagbesteding in Giessenburg. Inwoners die behoefte hebben aan gezelligheid, structuur, sociale contacten met leeftijdsgenoten en een zinvolle daginvulling kunnen vanaf die datum één of twee keer per week terecht in de centrale ontmoetingsruimte van Bredero’s Hof, het ouderencomplex aan de Van Brederodestraat. Hier komen mensen samen om bijvoorbeeld koffie te drinken, een gezamenlijke maaltijd te nuttigen, te bewegen en/of deel te nemen aan activiteiten. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden. Wát iemand kan.

 

De op de foto poserende Casper van den Berg en Piet de Bruin, beiden lid van het Wmo-platform Giessenlanden, merkten dat er in Giessenburg behoefte was aan een dergelijke voorziening voor ouderen. Daarom gingen zij na overleg met de Seniorenraad en Zedje, de twee andere adviesorganen, in gesprek met de gemeente Giessenlanden, de al genoemde woonzorgorganisatie De Lange Wei en woningcorporatie Kleurrijk Wonen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie samenwerking tussen deze partijen met als hoogtepunt de in aantocht zijnde start van de dagbesteding. Als over een paar weken het nieuwe jaar aanbreekt is het zover. De nieuwe dagbesteding (De Lange Wei doet hier al jaren goede ervaringen mee op in Hardinxveld-Giessendam, Hoornaar en Sliedrecht) is twee dagen per week geopend. Belangstellende ouderen zijn elke woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om de huiselijke en familiaire sfeer te ervaren. De begeleiding en activiteiten zijn op maat gemaakt. Elke individuele deelnemer krijgt de aandacht die hij of zij verdient. In het dagprogramma, waarin ook gezamenlijke activiteiten zijn opgenomen, wordt invulling gegeven aan een ieders persoonlijke wensen.

 

Deelname is mogelijk met en zonder indicatie. Bij het Wmo-loket van de gemeente kan een indicatieaanvraag worden gedaan. Medewerkers van de gemeente beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt. Bij geen indicatie zal een vergoeding worden gevraagd. Wie zich wil aanmelden of meer informatie wenst kan naar De Lange Wei bellen of mailen. Contactpersoon is Betsy de Ruiter. Zij is bereikbaar via 0184-678000 en betsy@delangewei.nl.

 

In de dagbesteding zijn naast professionele medewerkers, die alles weten van zorg en welzijn en zeer gepassioneerd hun werk doen, enthousiaste en betrokken vrijwilligers actief met dezelfde toewijding. Extra vrijwillige krachten zijn altijd welkom! Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Neem contact op via 0184-678000 of vrijwilligers@delangewei.nl.

 

Dit initiatief komt mede van de grond dankzij een zogenoemde Domino-bijdrage van de gemeente. Hiermee gaf zij dit goede idee uit de samenleving op het gebied van zorg en welzijn (doorgespeeld door het Wmo-platform) een financieel duwtje in de rug waardoor de zaak in beweging kwam.

 

Fotobijschrift: Casper van den Berg (links) en Piet de Bruin van het Wmo-platform in de gemeente Giessenlanden zien hun eerste wens voor het nieuwe jaar al op 2 januari in vervulling gaan. Dan opent de dagbesteding in Bredero’s Hof, een ouderencomplex in hartje Giessenburg, voor het eerst haar deuren.