Bewoners De Lange Wei vergapen zich aan oude, klassieke gereedschappen

Het zweet druppelt van zijn voorhoofd, maar dat deert hem niet. Onvermoeibaar haalt de heer Cees Aantjes het ene na het andere gebruiksvoorwerp uit de oude leren reiskoffer die hij heeft meegenomen naar De Lange Wei.

 

Gereedschappen waar de hedendaagse loodgieters en timmermannen al lang geen gebruik meer van maken en die ze waarschijnlijk nog nooit in hun handen hebben gehad, maar die wel herinneringen oproepen. Daar was het de Giessenburger om te doen. ,,Wat ik laat zien is heel herkenbaar. Ze moeten soms wel even nadenken omdat ze het jaren niet hebben gezien, maar dat maakt het juist zo leuk. Net als de tegenstellingen tussen toen en nu."

 

Aantjes, een bedrijvige grijsaard, struint rommelmarkten af. Hij klopte ook bij zijn buurman aan die klompenmaker is geweest. Hij vertelt er graag over en vindt in verzorgingshuizen en bij PCOB's in deze streek een gewillig luisterend oor. De bewoners en bezoekers van de dagbesteding vergapen zich aan het klassieke materiaal. Van hen mag de verwoede verzamelaar, die met zijn presentaties centjes ophaalt voor opbouwwerk in Sri Lanka, vaker langskomen met zijn wonderlijke reiskoffer en anekdotes.

 

Op onze Facebookpagina treft u een foto-impressie aan.