Bijzondere muzikale club toert langs plaatselijke verzorgingshuizen

Plektrum Melodisten is zestig jaar jong. Om dat te vieren pakt het Hardinxveldse mandolineorkest, één van de grootste van Nederland, over het hele jaar uit met een aantal jubileumconcerten.

 

De muzikanten maken een toer langs de verzorgingshuizen in het dorp. Zaterdag 30 juni namen ze plaats in het atrium van De Lange Wei. Plektrum is een bekende gast voor de bewoners. ,,We treden elke twee, drie jaar op tijdens Koningsdag. Zoals altijd was alles netjes verzorgd en vonden ze het leuk dat we er waren. Ons repertoire is veelomvattend. We spelen voor een breed publiek", aldus Mien de Rover, die in 1958 aan de wieg stond van deze muzikale club en op 82-jarige leeftijd nog altijd voorzitter is. Bovendien maakt ze deel uit van het orkest, dat sinds acht jaar wordt gedirigeerd door Daniëlle de Rover. Inderdaad haar dochter.

 

Het jarige orkest werd niet alleen getrakteerd op applaus, maar kreeg na afloop ook een presentje. De bewoners hadden samen met de activiteitenbegeleiders van De Lange Wei leuke snoepzakjes gemaakt. Plektrum Melodisten bereidt zich overigens al voor op de grootscheepse jubileumshow die zij zaterdag 10 november op de planken brengt in De Vijf Zinnen, het theater in de binnenstad van Gorinchem. De uitvoering is geïnspireerd op de vroegere tv-serie The Love Boat. Ook Pedaja en Tiendwaert worden nog bezocht, het bijzondere orkest was eerder dit jaar al te gast in de Judith Leysterhof.