Burgemeester Heijkoop opent expositie in De Lange Wei

Burgemeester Heijkoop opende zaterdagmiddag 4 februari onder grote belangstelling een schilder expositie in locatie De Lange Wei. De expositie bevat 32 werken van leerlingen van de Hardinxveldse kunstenares Petra van de Velde. Voor de openingshandeling legde de burgemeester de laatste hand aan het 'participatieschilderij' wat Petra van de Velde in samenwerking met vier vrijwilligers van De Lange Wei maakte.

 

"Het is een schilderij door en voor de vrijwilligers die hier met zoveel liefde werken. Aan het participatieschilderij werkten Nel den Besten, Marry Kroon, Henny Blom en Mirjam Markesteijn mee. Dit schilderij schenk ik aan De Lange Wei en krijgt een mooie plek in het woonzorgcomplex. Ik ben echt ontzettend trots op deze expositie en zeer vereerd dat mijn leerlingen in het woonzorgcomplex mogen exposeren", aldus Petra van de Velde. De opening was een drukbezochte en gemoedelijke middag. Ruim 60 mensen maakten aansluitend aan de openingshandeling de schilderijen in het woonzorgcomplex. 


De expositie is tot vrijdag 24 maart vrij te bezoeken. De schilderijen hangen op de eerste en tweede etage van het woonzorgcomplex. “Bent u enthousiast geworden na het bewonderen van de schilderijen? Dan nodigen wij u van harte uit om donderdag 2 maart deel te nemen aan de workshop doekbeschildering ‘Dikke Dames en Blond Amsterdam’ van Petra van de Velde in locatie De Lange Wei. Aanmelden hiervoor kan bij de receptie of telefonisch via 0184-678000”, aldus Mireille Gelderblom, Coördinator Activiteiten De Lange Wei. 

 

Foto: Gerrit van de Velde