Dagbesteding De Lange Wei ook op zaterdag open

Vanaf april opent De Buiten Wei, de dagbestedingsruimte in De Lange Wei die elke doordeweekse dag is geopend, ook op zaterdag haar deuren. Net als op andere dagen worden wekelijks individuele activiteiten en groepsactiviteiten aangeboden die aansluiten op de behoeften en wensen van de cliënt.

 

‘Zinvolle dagbesteding draagt bij aan uw geluk’, zeggen we in De Lange Wei. Het woonzorgcentrum aan de Rembrandthof 85 in Boven-Hardinxveld heeft ook oog voor de mantelzorger die de cliënt zo liefdevol verzorgt. Die alles doet wat in haar of zijn vermogen ligt, maar waarvan de accu ook wel eens leeg is. Even bijkomen in het weekend en tijd vrijmaken voor jezelf doet wonderen. Mede daarom, om de naaste omgeving van de cliënt te ontlasten, is ervoor gekozen een zesde dag toe te voegen. Niet zomaar een dag: de zaterdag is binnen het gezin vaak een feestje. Dat wordt tijdens de dagbesteding nagebootst met zogenoemde themadagen.

 

Huiselijke sfeer

 

In grote lijnen is het recept hetzelfde als doordeweeks. De cliënten krijgen de persoonlijke aandacht die ze verdienen en worden zoveel mogelijk betrokken bij activiteiten. De Buiten Wei, een naam die onlangs met behulp van de inwoners van Boven-Hardinxveld is bedacht, geeft een veilig en vertrouwd huiskamergevoel. Er hangt, zo zullen de bezoekers beamen, een prettige, familiaire en huiselijke sfeer. De Lange Wei vindt het belangrijk dat iedereen op z’n gemak is en zich thuis voelt. ‘Even een spelletje doen? Gezellig, haal de doos maar uit de kast!’

 

De openstelling op zaterdag is van 15.00 tot 19.00 uur. Er gaat een informatieve brief uit naar cliënten die de dagbesteding al bezoeken (hier of in De Zes Molens, het woonzorgcentrum van De Lange Wei in Hoornaar), maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Nieuwkomers worden met open armen ontvangen. Zowel op zaterdag als doordeweeks. Mét of zonder indicatie. Op 7 april is het al zover: vanaf dan gaan wekelijks ook op zaterdag de deuren open van De Buiten Wei.

 

Belangstellenden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Ellis Kortlever (e.kortlever@delangewei.nl) of Betsy de Ruiter (betsy@delangewei.nl). Bellen kan natuurlijk ook; het algemene nummer is 0184-678000.

 

Fotobijschrift: Bezoekers van De Buiten Wei worden zoveel mogelijk betrokken bij de huiskameractiviteiten. Ze krijgen de persoonlijke aandacht die ze verdienen.