De Buiten Wei keert terug in Boven-Hardinxveld

De Buiten Wei. Die naam heeft de dagbesteding op de onderste verdieping, naast het atrium en het restaurant, gekregen. Hij komt uit de hoge hoed van Metje de Groot, die zich als geboren en getogen Boven-Hardinxveldse maar al te goed kan herinneren dat de Buitenwaay, zoals de dorpsbewoners zouden zeggen, een stuk weiland was tussen de rivier en de dijk. ,,Achter de ijzerwinkel van Coenraads. Vroeger liep daar het vee van boer Swets rond, later is het opgespoten en geïndustrialiseerd."

 

De Lange Wei was direct gecharmeerd van deze toepasselijke naam, maar zat ook een beetje met de handen in het haar. Er waren immers nog veel meer prachtige inzendingen binnengekomen tijdens en na de Moonlight Shopping in december. Wat te denken van de Klaverweide? Daar was de dochter van mevrouw Aanen, die in De Lange Wei woont, mee op de proppen gekomen. Meneer Hübner, bewoner van een aanleunwoning en fervent bezoeker van de dagbesteding, kreeg hulp van zijn eega.  Ze glundert. ,,Zonneweide, Bloemenweide .... er zijn hier zoveel weides. Dat moest het dus wel worden. Toen ik een foto op de muur zag van vier stralende medewerkers wist ik het. Gelukkige gezichten + het getal vier + weide maakte Klaverweide. Zo moeilijk is het allemaal niet ha ha ... ."

 

Het kwam goed uit dat huiskamer nummer vier, wat vroeger de huisbibliotheek was, nog naamloos was. Die is omgedoopt in de Klaverweide. De Lange Wei verwelkomde donderdagmiddag drie prijswinnaars. Na eerst te hebben genoten van een advocaatje en samen met de medewerkers en cliënten van de dagbesteding Hardinxvelds dialect te hebben opgelepeld kregen ze de bloemen en dinerbonnen overhandigd waarmee ze kunnen aanschuiven bij de sfeervolle en smakelijke buffetavond die elke maand wordt gehouden in De Boerse Pracht.