De Lange Wei heft het glas en blijft goed om zich heen kijken

De Lange Wei proostte dinsdagmorgen 2 januari met bewoners, medewerkers en vrijwilligers op een gelukkig nieuwjaar. ,,Mogen de dagen in 2018 zijn gevuld met liefde, een lach en in goede gezondheid", sprak bestuurder Agnes Klaren.

 

Allereerst blikte ze terug op de inzet in het afgelopen jaar. ,,Ik heb dit in december ook gezegd tijdens de vrijwilligersavond en het personeelsfeest: zonder jullie betrokkenheid en inzet zouden we nergens zijn en zouden we niet zo'n goed imago hebben in de regio en zulke zorg kunnen leveren zoals we nu doen. Al onze cliënten bedank ik voor het vertrouwen dat zij ons geven. Voor de dank die ze naar ons uitspreken en voor de feedback die we krijgen om onze zorg nóg beter te maken."

 

De Lange Wei behaalde in 2017 voor de achtste keer op rij het PREZO Gouden Keurmerk. Ook werd de prijs voor Gastvrije Zorg in de wacht gesleept. Klaren refereerde hier met trots aan en vertelde ook over de huiskamers die het afgelopen jaar zijn ingericht om meer kleinschalige zorg te leveren. Het voorbije jaar stond ook in het teken van het 65-jarig bestaan. De Lange Wei vierde feest. Zowel met de cliënten als de medewerkers en vrijwilligers. In verleden en heden blijven hangen is er niet bij. ,,We formuleerden met elkaar een droom voor de toekomst en een nieuwe visie", aldus Klaren, die aangaf dat de zorgorganisatie dé samenwerkingspartner wil zijn in de regio. De hechte en trouwe band met Syndion is geïntensiveerd en er is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Hof van Sliedrecht.

 

'Uitdagingen'

 

Met Syndion wordt samen gewerkt aan het project De Groene Wei in Giessenburg. ,,Daar ben ik inmiddels echt in gaan geloven, maar gezien de historie is er nog wel een klus te klaren. Toch hebben we goede hoop dat we hier in 2018 verdere stappen in zetten." Ze sprak ook over kansen en veranderingen voor de organisatie. Over het huisvestingsvraagstuk in Boven-Hardinxveld dat aandacht blijft vragen. ,,Samen met Omnivera gaan we kijken hoe we voor onze veranderende doelgroep een toekomstgericht pand kunnen maken." De Zes Molens in Hoornaar is zeer in trek. ,,We moeten goed blijven sturen op het leveren van de juiste zorg en kijken hoe we de mensen op de wachtlijst een juiste plek kunnen bieden." Er liggen, zo stipte de bestuurder aan, veel uitdagingen in de wijken. Dankzij de gemeentelijke toetreding van Hardinxveld-Giessendam tot de Drechtsteden is het zaak de marktpositie op het gebied van huishoudelijke zorg te behouden. ,,Wellicht kunnen we die uitbreiden. Bijvoorbeeld naar Sliedrecht waar onze samenwerkingspartner Hof van Sliedrecht is gevestigd. We moeten goed om ons heen blijven kijken."

 

'Debat voeren'

 

,,Verder zal 2018", vervolgde Klaren, ,,in het teken staan van opleiden en teamontwikkeling. We geven onze medewerkers de juiste bagage mee om te kunnen anticiperen op alle veranderingen. Om adequaat in te kunnen spelen op de toenemende zorgvraag van onze cliënten en tegemoet te komen aan de eisen van zorgkantoren- en verzekeraars. Daar kritisch op blijven en als het nodig is het debat over voeren is ook iets dat we dit jaar gaan doen."

 

Afsluitend: ,,Ik ga samen met jullie met veel plezier en met volle kracht het nieuwe jaar in. Samen zorgen we ervoor dat De Lange Wei met haar kleine omvang groots blijft presteren op het gebied van liefdevolle en kwalitatief hoogwaardige zorg."

 

's Middags werd ook het glas geheven in De Zes Molens (zie foto).