De Lange Wei hoeft niet meer te sparen voor nieuw tuinmeubilair; gulle gift kringloop de Cirkel

Kringloop de Cirkel verdeelt elk jaar haar opbrengst over verschillende goede doelen. ,,Waarbij we altijd eerst plaatselijk kijken”, aldus voorzitter Jannie Klop, die onlangs samen met vrijwilliger Wil Wolsheimer op bezoek was in De Lange Wei, het woonzorgcentrum aan de Rembrandthof in Boven-Hardinxveld. Ze hadden een symbolische cheque bij zich ter waarde van vierduizend euro.

 

Het geld is besteed. ,,De aanschaf van nieuw tuinmeubilair was nog altijd een grote wens”, vertelde Maja Roubos bij de overhandiging. De facilitair manager van De Lange Wei wreef zich in de handen. ,,We hebben in 2016, twee jaar geleden alweer, de beleef- en beweegtuin geopend. Ruiken, voelen, proeven …. al deze zintuiglijke elementen worden aangesproken. Op een zomerse dag, zoals de laatste tijd vaak het geval is, is het heerlijk toeven in de tuin. Goed en mooi zitcomfort stond nog op ons verlanglijstje. Daarvoor waren we aan het sparen. Je kunt je wel voorstellen hoe blij we waren toen de kringloop ons belde over deze gift, ik viel bijna van mijn stoel toen ik het bedrag hoorde.”

 

,,Verzorgings- en verpleeghuizen hadden al een tijdje geen giften gekregen terwijl zij juist zo’n belangrijke maatschappelijke rol vervullen in het dorp. Daar wilden we verandering in brengen”, legde Jannie Klop de aangename surprise uit. Activiteitencoördinator Mireille Gelderblom haakte daarop in door de buurtfunctie uit te lichten. ,,Net als het gebouw willen we ook van de tuin een ontmoetingsplek maken. Buiten naar binnen halen, zoals dat zo mooi heet, zodat onze bewoners midden in de samenleving blijven staan. Zachtjes aan wordt de beleef- en beweegtuin steeds bekender in de nabije omgeving.”