De Lange Wei wint Social Impact Award Drechtsteden 2019

Op dinsdag 12 november was de jaarlijkse werkgeversbijeenkomst van Baanbrekend Drechtsteden, een samenwerkingsverband van de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstand Groep Nederland. Baanbrekend Drechtsteden stimuleert organisaties om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Bedrijven die hier actief werk van maken, worden genomineerd voor de Social Impact Award. De Lange Wei was één van de 55 genomineerden.

 

Op 12 november werden de winnaars gekozen; De Lange Wei viel, samen met drie andere organisaties, in de prijzen! 

De Lange Wei biedt al jarenlang werkplekken aan mensen die om diverse redenen niet zo gemakkelijk een baan vinden en zorgt hierbij voor goede begeleiding. Carin Hoogenberg, adviseur PO&O hierover: "We bieden deze kansen graag, omdat we aan twee kanten positief effect zien. Aan de ene kant krijgen onze medewerkers er een helpende hand bij. Dat kan de werkdruk verlagen. Aan de andere kant zien we zeer gemotiveerde medewerkers die hier ervaren dat ze er toe doen, dat ze een belangrijke bijdrage leveren in onze organisatie. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen, leren ze nieuwe dingen en groeien ze in hun functioneren. Het mes snijdt dus aan twee kanten."

"We willen graag een inclusieve werkgever zijn, die eraan bijdraagt dat iedereen mee kan doen. Dat beleid is met het winnen van de Social Impact Award nu als het ware beloond. Het maakt zichtbaar dat als je als organisatie talenten benut en vertrouwt op iemands kwaliteiten, er in de praktijk veel winst te behalen is. Niet alleen voor de medewerkers zelf, maar ook voor de kwaliteit van zorg voor onze cliënten."