De Lange Wei zet jubilarissen en andere vrijwilligers in het zonnetje

,,Als het kabinet een weekje met reces is draait ons land prima door. Zonder vrijwilligers zou Nederland stilliggen. Uw werk is van onschatbare waarde. Ook wij steunen met ons volle gewicht op de schouders van de vele vrijwilligers die onze organisatie rijk is."

 

Deze mooie woorden sprak Agnes Klaren, de bestuurder van De Lange Wei, dinsdagavond 11 december bij aanvang van het traditionele vrijwilligersfeest voor kerst. Zoals elk jaar was zowel het atrium als het restaurant tot de nok gevuld met gasten die zich op vrijwillige basis inzetten voor De Lange Wei of De Zes Molens, ons woonzorgcentrum in Hoornaar. Ze schoven aan voor een al even gezellig als smakelijk driegangendiner waar de keuken al haar ziel en zaligheid in stopte. De vrijwilligers hoefden - tegen hun natuur in - nu een keer niets te doen. Alleen maar genieten en dat deden ze met volle teugen!

 

Een aantal gasten werd extra in het zonnetje gezet. Zij vierden hun jubileum als De Lange Wei-vrijwilliger. Dikkie Rietveld, Truus Stam, Hetty Treffers, Ineke de Jong, Jany Muilwijk en het echtpaar Nel en Jacob Marcelis kregen een speld en bloemen overhandigd. Al tien jaar spannen zij zich belangeloos in. Mien van de Minkelis is reeds 25 jaar vrijwilliger. Zij ontving ook een kleurrijk boeket en een pen met inscriptie. Dikkie Vogel spant de kroon met exact drie decennia vrijwilligerswerk. De zilveren schaal die ze kreeg uitgereikt zal prachtig haar huiskamer sieren.

 

Na afloop kreeg iedereen de zak, maar dan op een leuke manier. We hebben een mooie sfeerimpressie gemaakt van deze geslaagde avond. Zie de fotocollage op onze Facebookpagina.