De Lange Wei ziet volop kansen in 2019

Bestuurder Agnes Klaren proostte donderdagmiddag 3 januari samen met cliënten, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners op een mooi, gezond en in alle opzichten voorspoedig 2019. Ze hief het glas in zowel De Lange Wei als De Zes Molens en hield in beide woonzorgcentra een inspirerende nieuwjaarstoespraak waarin ze onder andere het behoud en de werving van personeel aanhaalde en ook sprak over huisvesting en de kwaliteit van zorgverlening.

 

Een aantrekkelijke werkgever blijven staat hoog op de agenda. ,,Ook voor dit jaar is het van belang dat we genoeg instroom van nieuwe mensen genereren”, aldus Klaren. ,,Net zo belangrijk daarbij is dat we de achterdeur dichtzetten. Dat we zo min mogelijk verloop hebben van gewaardeerde collega’s.” De Lange Wei deed het afgelopen jaar goede ervaringen op met speeddaten. ,,Geweldig om te zien hoe groot dit succes is geweest en hoeveel nieuwe medewerkers we op deze manier aan ons hebben weten te binden!”

 

De Groene Wei

 

Er zijn, zo vertelde ze, mooie stappen gezet in de samenwerking met Hof van Sliedrecht. ,,Op de achtergrond pakken we steeds meer zaken in gezamenlijkheid op. Sinds 1 oktober hebben we ook een zorgteam in Sliedrecht en dragen we tevens zorg voor de dagbesteding. Mooi om te zien hoe we dat met elkaar vorm en inhoud geven.” Klaren koestert goede hoop dat in Giessenburg De Groene Wei van de grond komt. ,,Een spannend traject dat al vele jaren loopt en waarin velen eigenlijk geen vertrouwen meer in hebben. Toch gaan wij, samen met Syndion en BM van Houwelingen (respectievelijk een regionale organisatie voor mensen met een beperking en een aannemersbedrijf, red.), proberen dit te realiseren. Wordt dit jaar vervolgd! Ik geloof persoonlijk in de realisatie van een kleinschalige zorgvoorziening en weet dat er in Giessenburg enorm behoefte aan is. We doen ons best.”

 

Leefplezierassistenten

 

Leren en verbeteren blijft een belangrijk thema. ,,Daar hebben we het afgelopen jaar weer veel aan gedaan, net als opleiden. Telkens bleek dat we kwalitatief goede zorg leveren en dat onze cliënten tevreden zijn. Daar doen we het voor.” 2019 staat in het teken van verbinding en vernieuwing. Vooruitkijkend sprak ze over het grootschalige ICT-project dat in de steigers staat en over de zogenoemde leefplezierassistenten die een ondersteunende rol gaan vervullen in de huiskamers van De Lange Wei en De Zes Molens. Een nieuwe functie, onder andere mogelijk door de extra gelden die het ministerie beschikbaar stelt aan verpleeghuizen. ,,De afgelopen weken sprak ik al diverse medewerkers die hier ideeën bij hebben en legio kansen zien. Mooi om te horen. Wat nóg mooier is, is dat veel mensen interesse hebben in deze nieuwe functie. Zowel medewerkers die door willen groeien of bewust een stapje terugdoen als externen die graag bij ons willen komen werken. Een goed teken. Op deze manier kunnen we nog meer mensen aanstellen voor directe cliëntenzorg, om het welzijn van onze cliënten verder te bevorderen.”

 

Fotobijschrift: Bestuurder Agnes Klaren hief onder andere in De Zes Molens, het woonzorgcentrum van De Lange Wei in Hoornaar, het glas op een in alle opzichten voorspoedig nieuwjaar.