Gepassioneerde vrijwilligers genieten van smakelijk kerstfeest

De 240 vrijwilligers die De Lange Wei rijk is hoefden dinsdagavond niets te doen. Ze konden heerlijk achterover leunen en samen met hun tafelgenoten genieten van het driegangendiner dat de keuken van het gelijknamige woonzorgcomplex in Boven-Hardinxveld hen voorschotelde. Zeven vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange verdiensten.

 

Na vijven stroomden het atrium en het restaurant druppelsgewijs vol. De gasten (ook afkomstig uit de gemeente Giessenlanden waar ze zich belangeloos inzetten voor het in Hoornaar gelegen De Zes Molens) werden bij de ingang van De Lange Wei hartelijk welkom geheten door niemand minder dan de kerstman. Agnes Klaren, de bestuurder van de regionale zorgorganisatie, deed dat dunnetjes over nadat alle vrijwilligers een mooi plekje hadden gevonden. Het hele gebouw was (en is natuurlijk nog steeds) in kerstsferen gehuld. ,,Ik kom u allen in alle hoeken en gaten van onze organisatie tegen", stak ze van wal. ,,Ik geniet van de passie die ik bij velen van u zie en wil u, samen met onze medewerkers, hartelijk bedanken voor uw inzet, betrokkenheid en liefdevolle zorg in het afgelopen jaar."

 

Na deze warme woorden kon het feest(maal) beginnen. Maarten van Lopik, de kok, vertelde gepassioneerd wat de gasten in de loop van de gezellige avond opgediend zouden krijgen. De zogeheten prestatiecoaches binnen De Lange Wei, die voor hun team het aanspreekpunt zijn voor alle vrijwilligers, liepen de tafels langs met drankjes en drie heerlijke gangen.

 

Jubilarissen

 

Na het hoofdgerecht werden de zeven jubilarissen naar voren geroepen. Jolanda van der Hout, Bertie Ritmeester, Henny van der Kooy en Josta van Tilburg kregen als eerste een bloemetje en een speld. Ze maken zich elk al tien jaar op verschillende manieren verdienstelijk voor De Lange Wei. Charlotte Schreuders, die al 25 jaar een helpende hand biedt, nam een pen in ontvangst. De twee 'oudste' vrijwilligers, Corrie van Garderen en Wil van der Bout, straalden helemaal van oor tot oor. Ze waren verguld met de zilveren schaal die ze cadeau kregen vanwege hun nimmer aflatende enthousiasme en inzet.  Beide dames weten na dertig jaar vrijwilligerswerk niet van ophouden. Een dag later waren ze alweer op de kerstmarkt te vinden om bij te dragen aan de verkoop.

 

Veranderingen

 

De Lange Wei heeft in 2017 diverse veranderingen doorgevoerd. ,,We hebben vooral op deze locatie veel verhuisd met elkaar", sprak Agnes Klaren. ,,Om onze bewoners de best mogelijke zorg te blijven geven, hebben we huiskamers in het leven geroepen. Ook is een nieuwe missie, visie en strategie geformuleerd waarbij de cliënt écht centraal staat. Passie, creativiteit, flexibiliteit en verbinding zijn onze nieuwe kernwaarden. Het is leuk om te zien dat dit ook bij onze vrijwilligers al zo is ingebed."