Geslaagd bezoek minister De Jonge aan De Lange Wei

Op maandag 25 november bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan De Lange Wei. Hij was hier op onze uitnodiging. Na een kort bezoek aan een van onze huiskamers ging de minister in gesprek met vier van de teamassistenten die bij De Lange Wei werken.

 

De functie teamassistent is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om mensen die wel graag in de zorg willen werken, maar voor wie het om diverse redenen lastig is om een diploma te halen, toch een werkplek in de zorgondersteuning te bieden. In een kort filmpje vertellen twee teamassistenten over hun werk bij De Lange Wei en de begeleiding die zij daarbij krijgen.

De minister was zeer geïnteresseerd in de verhalen van de teamassistenten. Hij vroeg naar hun motivatie om in de zorg te werken en hun ervaringen bij de Lange Wei. "Ik voel me echt deel van het team", zei één van de teamassistenten. Een ander gaf aan: "Ik wilde heel graag in de zorg werken, het is heel dankbaar werk."

Aansluitend ging de minister in gesprek met de mensen bij De Lange Wei die zich beleidsmatig bezighouden met het sociaal werkgeversbeleid, en de organisaties waar De Lange Wei in dit opzicht onder andere mee samenwerkt: praktijkschool De Noordhoek, Avres en de Sociale Dienst Drechtsteden.

Na twee boeiende gesprekken nam de minister afscheid, maar niet nadat hij nog even op de foto ging met onze teamassistenten. We kijken terug op een geslaagd bezoek.