Hartverwarmend feestje aan de Costa del Zes Molens!

Een nieuwe traditie is geboren: de Costa del Zes Molens. Het woonzorgcentrum in Hoornaar veranderde begin augustus, toen het overal in Nederland ongekend warm was, voor één dag in een populaire badplaats.

 

Wat voortkwam uit een grap was binnen zes dagen geregeld! Medewerkers en vrijwilligers van De Zes Molens sloegen de handen ineen en creëerden een Stranddag midden in de polder. Vlak voor het complex stortte aannemersbedrijf De Kuiper vijf kuub zand. Nadat het strand was aangekleed (parasols, zwembadjes, luchtbedden, waterballonnen ... je kan het zo gek niet bedenken) barstte het zomerfestijn los. Bewoners en cliënten die de dagbesteding bezoeken genoten van een heerlijk weertje en sfeertje. IJs, patat, minisnacks en cocktails ... ook de inwendige mens kwam volop aan zijn trekken.

 

Hitteprotocol

Aan het eind van de gezellige, tropische dag kon er maar één conclusie worden getrokken: dit smaakt naar meer. De Zes Molens maakt hier een traditie van. Als het volgend jaar wederom zulk mooi weer is natuurlijk. Nederland kende een snikhete zomer. Niet voor iedereen was dat even prettig. Binnen De Lange Wei, waar De Zes Molens deel van uitmaakt, was in beide woonzorgcentra het hitteprotocol van kracht. Er was veel aandacht en zorg voor de cliënten en het personeel, die allen het hoofd koel wisten te houden dankzij de ijsjes, milkshakes en limonadedrankjes die dagelijks werden uitgedeeld. Ook verplaatsbare airco's droegen daaraan bij.

 

Op de Facebookpagina van De Lange Wei staat een fotocollage van de geslaagde Stranddag.