Indrukwekkende wandelslierten door de Waard en langs de rivier

De zomervakantie is in aantocht. Veel mensen trekken er op uit en gaan in verre oorden op zoek naar avontuur en/of ontspanning. Onze cliënten deden dat ook in de maand juni. Ze bleven in tegenstelling tot veel vakantiegangers wel een stuk dichter bij huis en genoten van al het moois wat onze regio heeft te bieden.

 

Vanuit De Zes Molens, ons woonzorgcentrum in Hoornaar, werd twee keer een ronde gemaakt door het naastgelegen polderlandschap. Weidse vergezichten die zo kenmerkend zijn voor de Alblasserwaard. Heerlijk één met de natuur onder een stralende zon!

 

De Lange Wei maakte er zoals gebruikelijk een vierdaagse van. Vier dinsdagen achter elkaar vulde het atrium zich tussen de middag met cliënten en begeleiders. Tientallen vrijwilligers namen de deelnemers op sleeptouw. Met behulp van twee touringcars verplaatste de karavaan zich op de eerste dag naar de Dordtse Biesbosch, twee weken later nam de vrolijke stoet de Waterbus naar Gorinchem alwaar een wandeling werd gemaakt over de vestingwallen en door de historische binnenstad. Uiteraard trok het lint ook door Hardinxveld-Giessendam. Met name vanaf de Rivierdijk was dat indrukwekkend om te zien.

 

Nóg indrukwekkender is wat er allemaal bij komt kijken om zo'n intensieve meerdaagse activiteit in goede banen te leiden. Mede dankzij de al genoemde vrijwillige krachten (mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers ... iedereen hielp een handje mee) is de aanvoerende Vriendenstichting daar weer ruimschoots in geslaagd. Dank gaat daarbij ook uit naar twee leden van de Hardinxveldse afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging. Zij droegen een gewichtig steentje bij aan het zonnige wandelfestijn.

 

Zowel aan de Rembrandthof als aan de zes molens kijken ze nu al uit naar juni 2019!

 

Elke middag werden er talloze sfeerfoto's gemaakt. Daar hebben we een collage van gemaakt (zie onze Facebookpagina).