Officiële opening wijksteunpunt Beneden-Hardinxveld

Vrijdag 18 augustus werd het wijksteunpunt in Beneden-Hardinxveld officieel geopend. Eind van de middag bezochten cliënten, medewerkers en externen het wijksteunpunt tijdens een informeel samenzijn om het wijkverplegingteam te feliciteerden met de nieuwe locatie.

 

“Ik ben verheugd over de grote belangstelling. Vooral bijzonder vond ik de hoeveelheid cliënten die een kijkje kwamen nemen, dit deed mij en zeker de medewerkers van de wijkverpleging zichtbaar goed. Onze zorgprofessionals van het wijkverplegingteam verhuisden begin augustus van de Uranusstraat naar het wijksteunpunt aan de Stationsstraat 25 in Beneden-Hardinxveld. Samen met Omnivera GWZ zochten we de afgelopen periode naar een centralere locatie, zodat onze professionals zichtbaarder zijn in de wijk. We zijn blij dat deze locatie ter sprake kwam, want deze voldoet aan al onze wensen. Niet alleen is de locatie centraler, ook heeft dit pand de professionele uitstraling die past bij de professionaliteit van het team, is er voldoende parkeergelegenheid en als fijne bijkomstigheid zitten we dichter bij diverse huisartsen en andere zorgprofessionals uit de eerste lijnvoor nauwere contacten", aldus Agnes Klaren, directeur/bestuurder De Lange Wei.

 

"De nieuwe locatie is een bruisende plek"

 

Tineke de Vries, Wijkverpleegkundige van het wijkverplegingteam: "We werken nu drie weken vanuit deze locatie en merken nu al dat het makkelijker is en we zichtbaarder zijn. We hebben met veel plezier vijf jaar vanuit het kantoor in de Uranusstraat gewerkt, maar deze locatie is echt een verbetering. Licht, ruim, centraal. Ondanks dat het kantoor in de Uranusstraat aan de Peulenlaan grensde, wisten weinig mensen ons te vinden. De afgelopen drie weken merkten we dat al meer mensen ons wijksteunpunt opmerken. Voorbijgangers die langslopen en een kijkje nemen of een praatje met ons maken. Het is natuurlijk ook een bruisende plek: de in en uitloop van mensen bij de huisartsen, de continue stroom van mensen die met de trein gaan en het overige verkeer. Ik ben met recht trots dat we vanaf hier mogen werken."

 

Werkplezier

"Trots mogen onze professionals ook zeker zijn", aldus Agnes Klaren. "Het is een bruisend en zeer professioneel team dat zorg en ondersteuning levert aan veel tevreden cliënten. Ik wil het team dan ook veel geluk en werkplezier wensen vanuit het nieuwe wijksteunpunt."

 

Contact

Het wijkverplegingteam van De Lange Wei levert vanuit het wijksteunpunt in Beneden-Hardinxveld wijkverpleging, ondersteuning en particuliere zorg. Daarnaast kunnen inwoners uit de gemeente bij het team terecht voor vragen en meer informatie over andere diensten van De Lange Wei, zoals huishoudelijke ondersteuning, maaltijdservice tafeltje dekje, personenalarmering en dagbesteding. Het team is telefonisch bereikbaar via 0184-679539 of 06-83650259.