Ontmoetingsplek De Lange Wei bruist van de nieuwjaarsgezelligheid

De kracht van mensen: dat is, zo vertelde burgemeester Dirk Heijkoop, de rode draad in zijn nieuwjaarsboodschap. Laat dat nu net het sterke punt zijn van De Lange Wei. Op zoek naar een warme ontmoetingsplek kwam de gemeente uit bij het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld.

 

Restaurant De Boerse Pracht was donderdagavond tijdens de nieuwjaarsontmoeting, die normaliter in het gemeentehuis plaatsvindt, tot de nok gevuld en ook in het atrium was het gezellig druk. Enkele bewoners kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen en mengden zich tussen het publiek. De gasten schudden het gemeentebestuur de hand en werden daarna getrakteerd op lekkere hapjes en drankjes en fijne muziek. De burgemeester nam halverwege de avond achter de microfoon plaats. Hij hield het kort. Het merendeel van wat hij wilde vertellen stond al op beeld. De aanwezigen kregen een ludiek filmpje voorgeschoteld waarin de gemeente terugblikte op het festivaljaar (in het kader van het 60-jarig bestaan werd van alles op touw gezet) en onder andere de ambtelijke en bestuurlijke toetreding tot de Drechtsteden uitlichtte. Stemmen is kinderlijk eenvoudig, zo lieten leerlingen van de Ichthusschool zien. Pappelellen, het Hardinxveldse volksspel dat werd heruitgevonden, bleek iets minder gemakkelijk. Hoe burgemeester en wethouders het er daadwerkelijk vanaf brachten tijdens het indoorkampioenschap zullen we misschien wel nooit weten ....

 

'Zeg het voort dat iedereen in zijn sas is.' Ook de karakteristieke dorpsomroeper, die in 2017 menigmaal van zich liet horen, keerde tevreden huiswaarts. Tot genoegen van de burgemeester, die een jaar geleden opriep dat we wat meer tevreden zouden moeten zijn. ,,Ik denk dat u daarin bent geslaagd", sprak hij content.