Orchideeën voor De Lange Wei

Vandaag, donderdag 2 april nam Sander van IJsseldijk, bestuurder van De Lange Wei, bijna 200 orchideeën in ontvangst van de heer Rick de Bruijn. Deze fraaie bloemen zijn bedoeld om de cliënten van het woonzorgcentrum een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd.

 

“Het idee om iets te doen begon toen de overheid de maatregel nam om o.a. bezoek tijdelijk te verbieden voor ouderenhuizen. Heel begrijpelijk, maar wel erg sneu voor de bewoners. Hun familie, vrienden en partners kunnen niet meer langs komen en dat kan veel pijn doen. Vooral als iemand ziek is en de tijd nog kostbaarder wordt”, vertelt de initiatiefnemer.

 

Twee vliegen in één klap

De Bruijn kwam bij bloemenkwekerij L.A. v/d Meer b.v. in Sleeuwijk bloemen halen voor zijn collega’s in de fabriek. “De bloemenkweker vertelde me zijn verhaal. Hij heeft het zwaar: zijn bloemen zijn voornamelijk voor de export, en dat ligt nu helemaal stil”, vertelt hij. Hij bedacht dat hij twee vliegen in één klap kon slaan: de kweker ondersteunen door een groot aantal orchideeën af te nemen, en met die bloemen de ouderen wat positiviteit te brengen. Hij nam contact op met De Lange Wei, zocht iemand die hem kon helpen bij het transport en zamelde via een veilige online pagina geld in om de bloemen te kunnen betalen. “Het ging heel snel. Dankzij de deelacties en donaties van mijn vrienden, familie, collega's en met de hulp van twee lokale ondernemers Autovakmeester van Lopik (deze stelde ook de auto voor het transport beschikbaar) en Aprecio - Advies had ik binnen een dag mijn streefbedrag binnen! Ook diverse particulieren doneerden.”

 

Een mooi gebaar

Sander van IJsseldijk bedankte Rick de Bruijn hartelijk voor dit mooie gebaar. “Het is hartverwarmend om te ervaren dat er in een moeilijke tijd als deze zoveel saamhorigheid ontstaat en mensen als u in actie komen om elkaar tot steun te zijn. Onze bewoners zullen zeker van deze prachtige bloemen genieten.”