Samen dippen, samen genieten: eerste wensen in vervulling!

Donderdagavond 15 november ging de wens van mevrouw Verhoeven in vervulling: gezellig chocoladefonduen met familie. Ook haar medebewoners (mevrouw Verhoeven woont in De Zes Molens, ons woonzorgcentrum in Hoornaar) dipten lekker mee. Gezamenlijk smulden ze van alle lekkernijen. Lange vingers, soesjes, poffertjes, aardbeien, banaan ... na afloop was iedereen VOLdaan.

 

Ook in De Lange Wei in Boven-Hardinxveld ging onlangs de eerste wens uit de in augustus opgetuigde en onthulde Wensboom in vervulling. Mevrouw Korporaal was de gelukkige. Ze woonde vroeger samen met haar man op een boerderij. Het echtpaar had veel dieren, waaronder veertig melkkoeien. Haar wens was om nog eens bij deze prachtige beesten te kijken. Boerderij De Waal aan het begin van de Koningin Wilhelminalaan, op loopafstand van De Lange Wei, heette De Lange Wei en mevrouw Korporaal in het bijzonder van harte welkom. Hoewel ze zich op de dag van het bezoek niet helemaal lekker voelde heeft ze er toch van genoten.

 

Elke maand worden er twee wensappeltjes geplukt. Zowel in De Lange Wei als De Zes Molens. De Wensboom is een bedenksel en creatie van Iefke Bouman, die in één van de zorgteams actief is en op dit idee kwam toen ze samen met haar collega's tijdens een scholingsdag in maart werd uitgedaagd om te bedenken wat je zou doen als je één dag bestuurder bent. Het idee sloeg aan en werd liefdevol omarmd binnen de organisatie waarna het in een kort tijdsbestek ten uitvoer is gebracht.