Sfeervol en smakelijk medewerkersfeest met een gouden randje

De medewerkers van De Lange Wei vielen donderdagavond 14 december met hun neus in de boter. In het atrium en het restaurant van het woonzorgcomplex in Boven-Hardinxveld werden ze getrakteerd op een sfeervol en smakelijk kerstdiner. Én op lieve en warme woorden van Agnes Klaren, de bestuurder van de regionale zorgorganisatie.

 

'De smaakmakers maken het verschil' prijkt op de kaart in het kerstpakket. Agnes blikte in haar toespraak terug op de vele ontwikkelingen in het afgelopen jaar. ,,We hebben in 2017 diverse veranderingen doorgevoerd. Er zijn huiskamers in het leven geroepen, we hebben een nieuwe missie, visie en kernwaarden geformuleerd en, niet te vergeten, we vierden ook nog eens een feestje vanwege ons 65-jarig bestaan. Telkens weer heb ik mooie gesprekken met medewerkers over de passie die zij hebben om voor onze kwetsbare cliënten te zorgen. Ik ervaar creativiteit en flexibiliteit en merk dat jullie erg in verbinding staan met onze cliënten en met elkaar."

 

Gouden Ei

 

Rianne van Doorn kreeg ook individuele lof toegezwaaid. Ze was door haar collega's van De Zes Molens (het woonzorgcomplex in Hoornaar dat deel uitmaakt van De Lange Wei) aangedragen voor het Gouden Ei, de jaarlijkse waarderingsprijs, en mocht deze in ontvangst nemen. Dat deed ze met een stralende glimlach. Rianne is de stille kracht achter tal van activiteiten. Waaronder de grootscheepse voorjaarsmarkt en winterfair, maar ook de kleinere activiteiten met of voor de bewoners, zoals de wandeldag en de gezamenlijke maaltijd, kunnen op haar aandacht rekenen. De andere genomineerden waren Jacqueline Bakker (niet alleen huishoudelijk medewerker, maar ook op vrijwillige basis allerlei hand- en spandiensten verrichtend) en Anneke van Peer, die zóveel leuke activiteiten voor bewoners organiseert en veel kennis heeft over dementie.

 

 Jubilarissen

 

Na het hoofdgerecht stonden zes jubilarissen in het middelpunt van de belangstelling. Hans van den Heuvel (kok) en Cora Dekker (huishouding) vieren hun 40-jarig jubileum, Adrie Bartok (intramurale zorg) is een kwart eeuw werkzaam voor De Lange Wei en haar collega Sandra Besselink is 12,5 jaar in dienst. Datzelfde geldt voor de wijkverplegers Anja de Jong en Lydia Kraaijeveld en Jos de Groot, die zich verdienstelijk maakt in de keuken en voor de technische dienst. Laatstgenoemde was helaas afwezig vanwege ziekte. Het komische entertainmentduo Daan & Sjaan nam de wel aanwezige jubilarissen op een leuke manier de maat. Lachen, gieren, brullen was het helemaal toen de drie genomineerden voor de blunderbokaal naar voren werden geroepen. Tine Vogel was uiteindelijk de (on)gelukkige. Zij mocht de Rubberen Kip mee naar huis nemen.