Start inloopservicepunt; adviezen over langer thuis blijven wonen

De Lange Wei is begin juni van start gegaan met een inloopservicepunt zorgondersteuning in seniorencomplex De Wielinghof aan de Jacobsweer in Hardinxveld-Giessendam. Elke donderdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur zijn er medewerkers van De Lange Wei aanwezig in de recreatiezaal van dit complex om vragen van inwoners op het gebied van zorg en welzijn te beantwoorden en hen waar nodig adviezen te geven.

 

We richten ons met dit initiatief op mensen die nog thuis wonen en zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven willen houden. ,,Lang niet iedereen heeft de beschikking over een sociaal netwerk of kan gebruik maken van mantelzorgers. De mensen die dit niet hebben, bieden wij graag een stukje begeleiding en ondersteuning. De Lange Wei heeft veel kennis over en ruimschoots ervaring met wonen, zorg, diensten, welzijn, behandeling en services. We zorgen ervoor dat u langer comfortabel en zonder overbelasting thuis blijft wonen."

 ,,Ook vertellen wij u en laten we zien welke mogelijkheden er zijn om actief te blijven. Welke verenigingen, organisaties en andere maatschappelijke ondernemingen kent Hardinxveld-Giessendam en wat bieden zij? Dat zetten we voor u op een rijtje."

 

Bij de dorpsbewoners die we wegwijs willen maken en handvatten geven (niet alleen ouderen, maar mensen van alle leeftijden met een functiebeperking) is dit onder de aandacht gebracht via een uitgebreid artikel in Het Kompas. We hebben ook honderden folders laten drukken, die over het hele dorp zijn verspreid en op plekken liggen waar de mensen uit de net omschreven doelgroep vaak komen of woonachtig zijn.