Voormalig directeur Wil Markesteijn ontvangt erepenning

Wil Markesteijn, voormalig directeur/bestuurder van De Lange Wei, ontving donderdag 19 januari een gemeentelijke erepenning namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam. In het bijzijn van familie, medewerkers en cliënten van De Lange Wei, wethouders en de gemeenteraad reikte burgemeester Heijkoop deze aan haar uit in locatie De Lange Wei. De erepenning ontving Wil Markesteijn als blijk van waardering en om haar te bedanken voor haar inzet in de afgelopen 10 jaar voor de gemeenschap van Hardinxveld-Giessendam.

 

"Ik ben jullie zeer erkentelijk dat jullie mij dit gunnen. Bedankt hiervoor”, aldus de zeer verraste Wil Markesteijn. "Het is heel bijzonder deze erepenning van jullie te ontvangen in bijzijn van mijn familie. De Lange Wei was de afgelopen 10 jaar mijn thuis. Ik voelde mij er als een vis in het water en de sociale omgeving paste goed bij mij. Dit waren componenten om het tot een succes te maken. Natuurlijk deed ik gewoon mijn werk en zette ik mij in voor de mensen. Want daar doe je het voor; voor de belangen van de cliënten. Om hen een zo goed, gezond en gelukkig mogelijk leven te geven. Dit deed en kon ik niet alleen, maar samen met de medewerkers. Een deel van deze erepenning is dan ook voor de hen."

 

Op uitzonderlijke wijze

Wil Markesteijn ontving sinds de invoering van de regeling in 1997 als vijfde de erepenning van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Burgemeester Heijkoop: “Gedurende de afgelopen 10 jaar gaf Wil Markesteijn op uitzonderlijke wijze invulling aan haar functie. De gemeente beschikt vooral door haar toedoen over een zeer gewaardeerde en hoogwaardige zorgorganisatie, waar het geluk van de cliënten voorop staat. Tijdens haar directeurschap behaalde De Lange Wei maar liefst zevenmaal het PREZO gouden keurmerk op rij.Bestuur en medewerkers droegen haar op handen vanwege haar natuurlijke leiderschap. Dat laatste droeg in belangrijke mate bij tot het succes van De Lange Wei. Ook maakte Wil Markesteijn zich hard voor een woonzorgcomplex in de regio, met als resultaat locatie De Zes Molens in Hoornaar. Daarnaast was zij een van de kartrekkers bij de aanzet tot de realisering van een woonzorgcomplex in Giessenburg, dit traject loopt nog."

 

Landelijk opgemerkt

"Niet alleen in onze gemeente, maar ook landelijk werden de kwaliteiten van Wil Markesteijn en De Lange Wei opgemerkt. In 2012 werd Wil Markesteijn uitgeroepen tot Health Manager van het Jaar. Volgens het juryrapport onderscheidde zij zich van collega-directeuren door het doortrekken van haar mensgerichte visie in alle facetten van de organisatie. Tevens behaalde De Lange Wei in 2011 vier sterren voor Gastvrijheidszorg, werd de organisatie in 2012 in de Benchmark voor de Zorg benoemd tot Koploper en ontving in 2016 op Zorgkaartnederland.nl een gemiddelde waardering van een 8,5", aldus burgmeester Heijkoop, namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

 

Mooie bekroning

Voorzitter van de Raad van Toezicht van De Lange Wei, Wim de Ruiter, vertelde na afloop van de huldiging het mooi te vinden dat het werk van Wil Markesteijn wordt bekroond. "In de tijd dat Wil Markesteijn directeur was, kreeg De Lange Wei een soort eretitel: 'parel van Boven-Hardinxveld'. Het is erg mooi dat haar werk wordt opgemerkt en bekroond door de gemeente. In de afgelopen 10 jaar bewees zij niet alleen oog te hebben voor zorg, maar ook voor ondernemen. Ze investeerde in welbevinden en ontwikkelde steeds nieuwe manieren van zorg. Samen met de hoge medewerkerstevredenheid en de goede financiële huishouding, is dat een prachtige driehoek die zij wist neer te zetten."