Wensbomen onthuld in De Lange Wei en De Zes Molens

Medewerkers van De Lange Wei en De Zes Molens plukken vanaf nu elke maand twee wensappeltjes. De kleurrijke bomen waar deze vilten appeltjes in hangen werden maandagmorgen in beide woonzorgcentra onthuld.

 

Zowel in Hardinxveld-Giessendam als Hoornaar waren veel bewoners nieuwsgierig naar wat er onder het witte laken schuilging. Bestuurder Agnes Klaren 'verklapte' dat er een Wensboom te voorschijn zou komen. Een bedenksel en creatie van Iefke Bouman, die in één van de zorgteams actief is en op dit idee kwam toen ze samen met haar collega's tijdens een scholingsdag in maart werd uitgedaagd om te bedenken wat je zou doen als je één dag bestuurder bent.

 

Het idee sloeg aan bij de jury en werd liefdevol omarmd binnen de organisatie waarna het in een kort tijdsbestek ten uitvoer is gebracht. Daar is ze zelf verantwoordelijk voor. ,,Beeld je eens in: er staat nog iets op je verlanglijstje wat je heel graag wilt doen, maar dit gaat niet meer zelfstandig. Hoe fijn is het dan als je toch de kans krijgt om je wens in vervulling te laten gaan!?", vertelde Iefke over haar motivatie. ,,Wat niet kan worden geheeld, moet worden gestreeld. Aan deze uitspraak, die ik gebruikte in mijn scriptie over het borgen van belevingsgerichte zorg op een psychogeriatrische afdeling, denk ik vaak als ik onze cliënten begeleid en verzorg. Het is zó belangrijk om te koesteren wat nog wel kan."

 

Bij de onthulling kreeg ze op beide locaties hulp van een paar bewoners. Eén van hen had haar wens al op een papiertje geschreven. ,,Wens erop los!", moedigde Iefke ook de anderen aan. Elke maand worden er twee appeltjes uit de boom geplukt. Bij beide bomen komt een logboek te liggen waarin de in vervulling gebrachte wensen staan omschreven.

 

Op de Facebookpagina van De Lange Wei staat een fotocollage.