Stages

Leren en verbeteren zijn als een rode draad door onze organisatie verweven. Of je nu leerling bent, stagiair of medewerker, leren en verbeteren staat bij ons centraal. Zoek je een stimulerende en prettige leeromgeving om kennis te maken met de zorg in de praktijk? De Lange Wei biedt diverse stagemogelijkheden!

Maatschappelijke stages

Tot een nader te bepalen tijd kunnen wij geen maatschappelijke stages aanbieden in verband met corona. 

 

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen door het hele jaar, met uitzondering van de maand augustus bij ons een maatschappelijke stage lopen. Tijdens deze stage doe je vrijwilligerswerk en ervaar je hoe het is om je in te zetten voor de maatschappij.

Voor een maatschappelijke stage dien je minimaal 13 jaar oud te zijn en 12 uur stage te lopen. Als je voor De Lange Wei kiest, ben je er van verzekerd dat je goede begeleiding krijgt gedurende je maatschappelijke stage.

 

Wat doe je tijdens de stage?

Tijdens je stage heb je persoonlijk contact met cliënten en bied je hen gezelligheid. Taken in een huiskamer zijn onder andere: tafel dekken, klaar maken van het brood, koffie inschenken of een spelletje doen met cliënten.

 

Contact

Wil je een maatschappelijk stage lopen in de periode vanaf september tot januari, meld je dan aan in de periode van maart - juli. Je krijgt dan een bevestiging en een uitnodiging voor kennismaking en uitleg in de zomervakantie.

Wil je een maatschappelijk stage lopen in de periode vanaf januari tot juli, meld je dan aan in de periode van september - december. Je krijgt dan een bevestiging en een uitnodiging voor kennismaking en uitleg in de kerstvakantie.

 

Buiten de genoemde periodes is het voor ons niet mogelijk om maatschappelijke stages in te plannen

 

Wil je meer informatie over maatschappelijke stages? Neem dan contact op met de Coördinator vrijwilligers door te bellen naar 0184-678000 of per mail via vrijwilligers AT delangewei DOT nl .

Beroeps oriënterende stages

Wil jij je oriënteren of een opleiding richting de zorg iets voor jou is? Dan kun je bij ons terecht voor een beroeps oriënterende stage.

Wat doe je tijdens de stage?

Tijdens je stage maak je kennis met alle facetten van onze organisatie, en word je betrokken bij de onderdelen van de facilitaire dienstverlening. Daarnaast heb je ook persoonlijk contact met cliënten en bied je hen gezelligheid. Taken in een huiskamer zijn onder andere: tafel dekken, klaar maken van het brood, koffie inschenken of een spelletje doen met cliënten

Beroeps opleidende stages

Volg jij een MBO- of HBO-opleiding in de richting voor helpende, verzorgende, maatschappelijke zorg  of verpleegkundige en is het tijd voor je stage? Dan kun je bij ons voor verschillende functies stage lopen. Dat kan op de zorgafdelingen , in de huiskamers, in de wijkverpleging of zelfs in het restaurant. Er zijn meerdere stageplekken mogelijk, waarbij je in de praktijk leert toepassen wat je in de theorie hebt geleerd.

Goed voor jou om te weten: De Lange Wei is door ECABO en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) benoemd tot een erkend leerbedrijf. 

Meer informatie over de mogelijkheden voor beroepsstages? Neem dan contact op met Simone Nienhuis, medewerker opleiden door te bellen naar 0184-678000 of per mail via s.nienhuis AT delangewei DOT nl

 

Wil je stage lopen bij ons? Meld je dan aan via onderstaande knop.

 

We wensen je een leuke en leerzame tijd toe in De Lange Wei.

Solliciteer naar stage