7 juni 2022

De Lange Wei bestaat 70 jaar!

7 juni 1952 legde burgmeester De Boer de basis van De Lange Wei met een wooncomplex voor ouderen in Boven-Hardinxveld. Zijn visie van toen, om gezelligheid te brengen, zelfredzaamheid te stimuleren en eenzaamheid tegen te gaan, is tot op heden nog steeds voelbaar in de organisatie.

70 jaar later bestaat de organisatie uit schitterende locaties: De Rembrandthof te Boven-Hardinxveld, De Zes Molens te Hoornaar en De Groene Wei te Giessenburg, welke bijna gerealiseerd gaat worden.

Daarnaast is De Lange Wei uitgebreid met verschillende diensten zoals ondersteuning in de wijk, waar mensen liefdevol worden geholpen. Met behulp van tafeltje dekje, hulp in de huishouding, alarmering, dagbesteding en wijkverpleging draagt de organisatie bij aan langer en veilig thuis wonen.

Op deze bijzondere dag staat De Lange Wei stil bij haar cliënten en hun naasten voor het vertrouwen in de organisatie. Maar ook bij de medewerkers die zich dag in dag uit voor hen inzetten door kwalitatief goede zorg te leveren met passie, creativiteit, flexibiliteit en verbinding.

Al met al reden voor gepaste trots op 70 jaar De Lange Wei. De start was het hijsen van de jubileum vlag. Voor dit feestelijke jaar is een speciaal logo ontworpen. De bestuurder hees de vlag met bewoners mevrouw den Ouden en mevrouw van Houwelingen. Al snel nam hun verzorger Max het over. Samen kregen ze de vlag in de top.

Daarna was het binnen al gezellig druk met bewoners, mantelzorgers en personeel. Voor iedereen was er taart en koffie. En nog als extraatje een heerlijk advocaatje met slagroom voor de bewoners.

Vanaf maandag 13 juni start de feestweek met verschillende activiteiten voor bewoners, maar ook voor mensen uit de wijk. De agenda staat op www.delangewei.nl. Wees welkom!

Heeft u vragen over onze zorg?