Over ons

Missie en visie, kernwaarden, geschiedenis

Kunnen blijven leven zoals u dat wilt. Het klinkt zo gewoon, maar is eigenlijk heel bijzonder. Dat u zo gastvrij bent dat wij u daarbij mogen ondersteunen, vinden wij extra bijzonder. Omdat het over uw leven gaat, maken wij ons er hard voor om het bijzondere van de ‘gewone’ dingen in het leven te blijven inzien. Samen met u. 

Onze missie en visie

Net als ieder ander geeft u graag uw eigen leven vorm zoals u dat zelf het liefste wilt. Hoe dat eruit ziet weet niemand beter dan u. U maakt uw eigen keuzes! Toch kunt u opeens, vanwege gezondheidsproblemen of uw leeftijd, aanlopen tegen kleine of grote belemmeringen in uw dagelijkse leven. Dan is het fijn als u voor een korte of lange periode kunt aankloppen voor een helpende hand, zodat u kunt blijven leven op uw manier. Op dat moment bieden wij u graag die helpende hand!

Blijven leven op uw manier: voor iedereen betekent dat iets anders. Daarom horen we graag van u wat u belangrijk vindt, hoe u in het leven staat en aan welke ondersteuning u (tijdelijk) behoefte heeft. Dat kan zijn op het gebied van zorg, wonen, leefplezier of aanvullende diensten. Daarnaast komen wij graag in contact met uw netwerk omdat dit een belangrijk deel is van uw leven. Dit alles helpt ons om u goed te leren kennen.

Op het moment dat duidelijk is aan welke ondersteuning u behoefte heeft kijken we samen met u hoe en van wie u deze ondersteuning het beste kunt ontvangen. Dat kan zijn van iemand binnen uw netwerk , onze vrijwilligers, onze zorgprofessionals, van een professional uit een andere organisatie, door de inzet van nieuwe technologieën of hulpmiddelen of een combinatie hiervan. Om u op de best mogelijke en liefdevolle wijze te ondersteunen bundelen we samen met u en al deze partners onze krachten en werken we nauw samen. Wanneer uw vraag verandert bedenken we gewoon opnieuw met elkaar creatieve oplossingen en mogelijkheden. Immers: wat vandaag voor u belangrijk is, kan morgen zomaar anders zijn.  

Kernwaarden

De Lange Wei is in de regio dé samenwerkingspartner voor mensen van alle leeftijden op het gebied van zorg, wonen, leefplezier en aanvullende diensten. Omdat u zoveel mogelijk wilt blijven leven op uw manier, zoeken we samen met u naar de passende ondersteuning. Hoe wij die ondersteuning vormgeven, omschrijven we met vier kernwaarden: met passie, met creativiteit, flexibel en verbindend.

Geschiedenis

De Burgemeester de Boer-Stichting werd op 7 juni 1952 geopend in Boven-Hardinxveld door burgemeester K. de Boer. Inwoners uit de gemeente konden in het tehuis van hun oude dag genieten. De sfeer van het gezinsleven stond hierbij zoveel mogelijk centraal. Al die jaren is de warmte van die begintijd gebleven, ook al ziet het gebouw er anders uit en is de organisatie groter geworden. Nog steeds staat de cliënt centraal. Sinds 2003 draagt de stichting de naam De Lange Wei. Per 1 januari 2021 is ook de statutaire naam van Burgemeester de Boer-Stichting aangepast naar 'Stichting De Lange Wei'. 

Heeft u vragen over onze diensten?