Locatie Hardinxveld-Giessendam

De Rembrandthof

Welkom

Centraal gelegen in de dorpskern Boven-Hardinxveld in de gemeente Hardinxveld-Giessendam ligt locatie De Rembrandthof. Het centrum waar ouderen en mensen met functiebeperkingen wonen in ruime appartementen, zich veilig kunnen voelen en waar op loopafstand alle voorzieningen bereikbaar zijn. 

Locatie De Rembrandthof

In onze woonzorgcomplexen woont u in een veilige en beschutte woonomgeving met alle voorzieningen op loopafstand. Bij ons draait het om u. Wij horen dan ook graag wat uw wensen en keuzes zijn voor het indelen van uw dagelijkse leven.

Wij vinden het van belang dat u zich goed voelt, uzelf kunt zijn en u zich prettig voelt in uw woonomgeving. Iedereen heeft andere levenservaringen, een eigen manier van leven en hoe iemand tegen het leven aan kijkt. Wij houden rekening met de verscheidenheid aan mensen en respecteren uw wensen, keuzes en privacy. 

Woonzorgcomplex

Het woonzorgcomplex bestaat uit 62 zorgappartementen en 85 aanleunwoningen. De zorgappartementen worden door ons uitgegeven en de aanleunwoningen door Fien Wonen/Woongaard.
Zorg in de aanleunwoningen kan worden geboden door de wijkverpleging van De Lange Wei. Ook is er mogelijkheid voor VPT.
 De zorgappartementen hebben een grootte van 45 m2 en zijn verdeeld over drie etages. In uw zorgappartement beschikt u over een:

  • Woonslaapkamer;
  • Keukenblok (zonder kookvoorziening);
  • Badkamer met douche en toilet;
  • (Frans) balkon of terras.

Uw appartement wordt door ons ingericht met vloer- en raambekleding, een hoog-/laagbed, een nachtkastje, een linnenkast, een stoel en een tafel. U bent vrij om uw appartement verder naar eigen smaak in te richten, zodat u zich thuis voelt in uw eigen huis.

Naast uw eigen appartement kunt u in ons woonzorgcomplex gebruik maken van diverse dagbestedingsruimtes.

Verbouwing

Momenteel wordt er in De Rembrandthof gebouwd aan toekomstbestendige zorg. We houden u graag op de hoogte over de voortgang van de verbouwing op onze verbouwingspagina.

Hoe komt u in aanmerking?

Om te wonen in locatie De Rembrandthof heeft u een indicatie volgens de Wet Langdurige Zorg (Wlz) nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Op werkdagen is het CIZ telefonisch bereikbaar via 088-7891000. Het CIZ bepaalt op basis van uw zorgbehoefte welk zorgprofiel het beste bij u past. In een zorgprofiel staat een omschrijving van de aard en inhoud van de zorgbehoefte en de noodzakelijke zorg.

De Rembrandthof

Diensten

Dienst

Wonen met 24 uurs zorg

Dienst

Dagbesteding

Dienst

Restaurant

Dienst

Activiteiten

Dienst

Logeer-zorghotel

Dienst

Maaltijdservice

Dienst

Eerstelijnsverblijf

Dienst

Particuliere zorg

Dienst

Individuele begeleiding

De Rembrandthof

Zorgaanbod

Zorg bij

Dementie

Zorg bij

Lichamelijke beperkingen

Zorg bij

Eenzaamheid

Zorg bij

WMO

Zorg bij

Voeding

Zorg bij

Tijdelijk verblijf

Voorzieningen

De Rembrandthof is van veel gemakken voorzien. Zo beschikken we over uitgebreide voorzieningen, die ten dienste staan van de bewoners, maar ook voor bezoekers uit de wijk. Op deze spilfunctie zijn we trots en u bent van harte welkom!

Restaurant De Boerse Pracht

In restaurant De Boerse Pracht bent u dagelijks van harte welkom voor een kopje koffie, een lunch, warme maaltijd of om à la carte dineren. Het restaurant ligt centraal in ons woonzorgcomplex in Boven-Hardinxveld en is echt een plek om elkaar te ontmoeten. Bij mooi weer biedt ons sfeervolle terras u de mogelijkheid om buiten te eten.

Meer informatie

Kapsalon A3

Kapsalon A3 is gevestigd op de tweede verdieping en is van maandag tot en met donderdag geopend. De kapsalon is toegankelijk voor iedereen. U bent van harte welkom. Een afspraak kunt u maken op 0184-678000. De receptie zal u doorverbinden. Kosten zijn voor eigen rekening, de prijslijst is aanwezig in de kapsalon. 

Pedicure

Wanneer u bij ons woont, kunt u gebruik blijven maken van uw huidige pedicure of ervoor kiezen gebruik te maken van de pedicure in het woonzorgcomplex. Een afspraak kunt u maken via de receptie.

de Jong en Vitaal, Centrum voor fysiotherapie

Op de begane grond van het woonzorgcomplex, aan de Rembrandthof 95, is de Jong en Vitaal, Centrum voor fysiotherapie gevestigd. De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag :
maandagochtend: Marjolein Mostert
dinsdagmiddag: Albert de Jong
woensdagochtend: Anniek de Waard
donderdagochtend: Marjolein Mostert
donderdagmiddag: Albert de Jong
vrijdagochtend: Albert de Jong

De praktijk is zowel voor bewoners van De Rembrandthof als mensen uit de wijk. 
Voor een afspraak belt u met : 0184- 614993  of mailt u naar info@dejongenvitaal.nl

Bibliotheek

Op de begane grond vindt u een bibliotheek met een ruim assortiment aan gewone en groot letterboeken. Bij de receptie kunt u een strippenkaart kopen van € 5,00 waarmee u boeken kunt lenen. 

Openingstijden
Maandag van 08.30 - 20.00 uur (Hele dag zelfbediening)
Dinsdag van 08.30 - 20.00 uur (Hele dag zelfbediening, van 9.30 - 11.30 medewerker aanwezig)
Woensdagvan 08.30 - 20.00 uur (Hele dag zelfbediening)
Donderdag van 08.30 - 20.00 uur (Hele dag zelfbediening)
Vrijdag van 08.30 - 20.00 uur (Hele dag zelfbediening, van 9.30 - 12.30 medewerker aanwezig)
Zaterdag van 10.00 - 15.00 uur (Hele dag zelfbediening)
Zondag gesloten

Winkel

Grenzend aan het restaurant vindt u een winkel waar u terecht kunt voor uw alledaagse boodschappen, zoals brood, drinken, groenten in blik, soepen, koekjes, snoepjes, drogisterij artikelen, kaarten, cadeautjes, hulpmiddelen en bloemen. De winkel is van maandag tot vrijdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Bloemenkraam

Iedere vrijdag is de bloemenkraam in het atrium van 9.30 tot 12.00 uur geopend. Voor de bloemenkraam werken we samen met BloemCreatief uit Hardinxveld-Giessendam. BloemCreatief levert ons een breed assortiment aan, zoals planten voor binnen en buiten, grote en kleine boeketten, losse bloemen en bloemstukjes.

Vitrines

In het atrium staan vitrines van de Wereldwinkel en de handwerkclub. De producten uit deze vitrines, zijn veelal te koop. Wilt u iets kopen? Geeft u dit dan aan bij de receptioniste. Zij helpt u graag verder.

Activiteiten

Activiteiten geven structuur aan de dag en bieden een leuke afleiding. Regelmatig bezig zijn en in verbinding zijn met anderen is leuk. Maar het houdt ook de hersenen actief  en draagt bij aan de gezondheid. Komt u gezellig meedoen?

Praktische info

Onderstaande treft u aanvullende praktische informatie over onze locatie in het centrum van Boven-Hardinxveld.

Contactgegevens

De Rembrandthof
Rembrandthof 85
3372 XV
Hardinxveld-Giessendam

0184 678 000

info@delangewei.nl
Parkeren

Bij de hoofdingang is een parkeerterrein voor bezoekers van De Rembrandthof. Een aantal invalide parkeerplaatsen bevinden zich dichtbij de ingang. Ook is er een grote ruimte voor de ingang om te stoppen en passagiers uit te laten stappen, voordat er geparkeerd gaat worden.
(Adres in navigatie: Koningin Wilhelminalaan 72)

Ook aan de achterzijde is een parkeerterrein. De deuren gaan hier niet automatisch open, zoals bij de hoofdingang. Maak gebruik van de bel en de receptie zal u binnen laten.
(Adres in navigatie: Rembrandthof 85)

Mocht er op de parkeerterreinen geen plaats zijn, kunt u rondom ons gebouw parkeren. We vragen extra oplettendheid dat er niet voor een uitrit geparkeerd wordt.

Kosten

Zodra u in één van onze locaties woont, vallen de kosten van onder andere huur en maaltijden binnen uw indicatie. Wel betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage wordt aan de hand van uw inkomen door het CAK (Centraal Administratie Kantoor) vastgesteld.

Uw eigen bijdrage wordt berekend over uw verzamelinkomen. Uw eventuele vermogen telt extra mee bij de berekening van uw periodebijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage leest u op de website van het CAK.

Kosten en verzekeringen
De meeste diensten vallen binnen uw indicatie. Daarnaast zijn kosten voor gas, water en licht voor rekening van De Lange Wei. De Lange Wei is collectief verzekerd, u kunt daarom uw WA-verzekering opzeggen. U dient wel zelf een inboedelverzekering af te sluiten en uw kostbaarheden, zoals sieraden en kunst, te verzekeren. Voor onderstaande services vragen wij een bijdrage:

  • wasservice (€ 55,- per maand);
  • telefoonkosten (€ 24,00 per maand voor een all-in abonnement);
  • merken van uw kleding (eenmalig € 120,-);
  • wanneer u een extra maaltijd wilt bestellen (bijvoorbeeld wanneer uw familie mee eet);
  • wanneer u mee gaat met een reisje. Deze kosten zijn afhankelijk van het uitstapje. U kunt deze terugvinden in onze activiteitenagenda en in het activiteitenboekje.
Stichting vrienden

Stichting Vrienden van De Lange Wei, locatie De Rembrandthof zet zich in om financiële middelen bij elkaar te brengen voor leuke en bijzondere extra’s en uitjes voor de cliënten van locatie De Rembrandthof.

Welke wensen heeft de stichting vervuld?
De stichting Vrienden heeft al vanaf 1998 diverse wensen vervuld, zoals een home cinema set, een biljarttafel, een rondvaart door de Biesbosch, de ‘vriendenleestafel’ in het atrium, twee braintrainers, een piano, elektronisch bingo apparatuur, een beamer, geluidsapparatuur,  tovertafel en een duofiets. Daarnaast sponsoren zij de jaarlijkse wandelvierdaagse.

Ook vriend worden?
Kijk op onze website voor meer informatie. 
Fijn als u vriend wordt! Voor € 15,00 per jaar of door een eenmalige gift te doneren op NL72RABO0395035139 t.n.v. Stichting Vrienden van De Lange Wei te Hardinxveld-Giessendam.

"De Rembrandthof staat voor verbinding. Passende zorg voor bewoners in combinatie met veel oog voor welzijn. Ook ouderen uit de wijk zijn van harte welkom voor gezelligheid en onderling contact."

Heeft u vragen over deze locatie?