De Groene Wei
Locatie Giessenburg

De Groene Wei

Welkom

In samenwerking met BM van Houwelingen, Syndion, KleurrijkWonen en de gemeente Molenlanden heeft De Lange Wei een woonzorgcomplex gerealiseerd in Giessenburg aan het Hof van Giessen Nieuwkerk.
In De Groene Wei zijn 36 huurappartementen, waar 24 uur per dag zorg aanwezig is. Syndion bewonen 12 appartementen. Voor De Lange Wei zijn  24 appartementen en 1 studio voor respijtzorg gerealiseerd.

Locatie De Groene Wei

Op de begane grond hebben we 8 appartementen voor bewoners met dementie met een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). In deze woningen ontvangen bewoners verpleeghuiszorg die wordt gefinancierd uit de  Wet Langdurige Zorg.

Op de 1e verdieping  hebben we 8 appartementen voor bewoners met dementie met Volledig Pakket Thuis (VPT).  Voor deze bewoners is een gezamelijke  huiskamer, waar zij de gehele dag kunnen verblijven. Op deze huiskamer is  een leefplezier assistente aanwezig voor het welzijn van de bewoners. Ook wordt er op de huiskamer samen de warme maaltijd gekookt.  

Tevens hebben we 8 appartementen voor bewoners met somatische beperkingen met Volledig Pakket Thuis of met een hoge zorgvraag uit de zorgverzekeringswet. Vier van deze appartementen zijn gesitueerd op de 1e verdieping en vier op de 2e verdieping. Voor deze bewoners is beneden een ontmoetingsruimte. De maaltijden worden voorzien vanuit De Rembrandthof in Hardinxveld-Giessendam.

Volledig Pakket Thuis (VPT) betekent dat wonen en zorg gescheiden is. De woning wordt apart gehuurd bij Kleurrijk Wonen. Klik hier voor meer informatie over VPT.

Woonzorgcomplex

De zorgappartementen hebben een grootte van 65 m2 en zijn verdeeld over twee verdiepingen. Klik hier voor de plattegrond.  In uw zorgappartement beschikt u over een:

  • Woonkamer met open keuken
  • Grote slaapkamer voor 1 of 2 personen
  • Kleinere 2e slaapkamer/logeerkamer
  • Badkamer met douche en toilet.
  • Seperate toiletruimte

De ruime appartementen zijn geschikt voor bewoning door echtparen. Beide dienen dan een WLZ indicatie te hebben. 

Naast uw eigen appartement kunt u in ons woonzorgcomplex gebruik maken van een gezamelijke beleeftuin en op de 1e verdieping van een groot gezamelijk terras.  Verder kunnen mensen met een WMO of  WLZ indicatie gebruik maken van de dagbesteding in De Groene Wei. 
Iedere maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.45 uur wordt er structuur en gezelligheid geboden. Tussen de middag eten we gezamenlijk een warme maaltijd en 's avonds een broodmaaltijd.

Het centrum met supermarkt, drogisterij, bloemwinkel etc is op loopafstand.

Het complex in Giessenburg is voorzien van alarmering en moderne techniek (domotica). Deze technologie draagt bij aan een vrijere en veiligere omgeving voor de bewoners.

Hoe komt u in aanmerking?

Heeft u interesse om te komen wonen in De Groene Wei  of wilt u meer informatie over wonen in De Groene Wei? Neemt u dan contact op met onze woonzorgbemiddelaar Helga Ravestein. 
Vul onderstaande formulier in onder "contact opnemen" en u wordt teruggebeld.
Geïntresseerden met een indicatie voor zorg kunnen op de wachtlijst geplaatst worden.

Contact opnemen

De Groene Wei

Diensten

Dienst

Wonen met 24 uurs zorg

Dienst

Dagbesteding

Dienst

Activiteiten

Dienst

Logeer-zorghotel

Dienst

Particuliere zorg

Dienst

Individuele begeleiding

De Groene Wei

Zorgaanbod

Zorg bij

Dementie

Zorg bij

Lichamelijke beperkingen

Zorg bij

Eenzaamheid

Zorg bij

WMO

Zorg bij

Tijdelijk verblijf

Faciliteiten

Het in Giessenburg is voorzien met de nieuwste zorgtechnologie. Onder zorgtechnologie (of: zorgdomotica) verstaan we alle techniek die de zorg ondersteunt. Het ondersteunt onder andere bij het toezicht houden, het opvolgen van noodmeldingen en bij toegangscontrole. Op allerlei manieren kan zorgtechnologie bijdragen aan veiligheid, comfort en zelfstandigheid.

Voor de bewoners van de begane grond is er een huiskamer waar volop oog is voor het welzijn van onze bewoners. Hier is continu een zorgprofessional aanwezig als er bewoners in de huiskamer zijn. Medewerkers en vrijwilligers zetten zich in om een huislijke sfeer te creëren. Er wordt op maat, persoonsgericht een dag structuur aangeboden. Het is mogelijk om de maaltijden gezamenlijk te nuttigen en op de huiskamer wordt dagelijks gekookt. 

Voor de bewoners met een VPT 5 of 7 is op de 1e verdieping een huiskamer. Naast de inzet en betrokkenheid van de familie en mantelzorgers wordt hier door medewerkers en vrijwilliger een huislijke sfeer gecreëerd. Op maat wordt afhankelijk van de afspraken in het zorgplan een dag structuur aangeboden. Op de huiskamer wordt dagelijks gekookt, het is mogelijk om de maaltijden gezamenlijk te nuttigen.

Voor de bewoners met een somatische aandoening of ziekte, VPT 6  worden op maat afspraken gemaakt voor begeleiding en kan er volgens afspraak gebruik gemaakt worden van de ontmoetingsruimte op de begane grond. Op bepaalde momenten zullen vrijwilligers zich inzetten voor deze bewoners. Zij kunnen terugvallen op een medewerker welzijn.

Praktische info

Onderstaande treft u aanvullende praktische informatie over onze locatie in het centrum van Giessenburg.

Contactgegevens

De Groene Wei
Hof van Giessen Nieuwkerk 2-76 ‘even’
3381 JM
Giessenburg

0184 678 000

info@delangewei.nl
Parkeren

Voor het pand zijn voldoende parkeervakken waar u gratis kunt parkeren.

Kosten

Binnenkort komt hier een overzicht van de vele mogelijkheden en de daarbij behorende kostenoverzichten.

Stichting vrienden

De Stichting Vrienden van De Bredero’s Hof en De Groene Wei draagt haar steentje bij aan het welbevinden van de cliënten van woonzorgcomplex De Groene Wei in Giessenburg. Met de opbrengsten vervult de stichting wensen van de cliënten, zoals bijzondere extra’s of uitjes.

Welke wensen heeft de stichting vervuld?
Na de opstart half 2019 was al snel corona een spelbreker. Pas in 2021 konden de De stichting Vrienden iets gezamenlijks organiseren voor De Bredero’s Hof: een fantastische vaartocht over de Giessen met rederij Giessenstroom.

Ook vriend worden?
Om vriend te worden of voor meer informatie, verwijzen wij u naar de website van de stichting. Vriend worden kan voor € 10,00 per jaar of door een eenmalige gift of schenking. Klik hier voor het aanmeldformulier.

"De Groene Wei is schitterend gelegen met uitzicht op de weilanden en toch op loopafstand van het centrum van Giessenburg. Zelfstandig wonen in een ruim appartement met de zekerheid van 24 uur zorg. Een combinatie waar we trots op zijn."

Arpad Backx - Locatiemanager De Groene Wei

Heeft u vragen over deze locatie?