Locatie Hoornaar

De Zes Molens

Welkom

In de dorpskern Hoornaar in de gemeente Giessenlanden ligt locatie De Zes Molens. In het in 2014 nieuw gebouwde woonzorgcomplex werkt De Lange Wei samen met Syndion. Het complex biedt ruimte voor verpleeghuiscliënten, cliënten met verstandelijke en/of lichamelijke beperking en zelfstandige ouderen. In een landelijke omgeving kunnen zij wonen in een kleinschalige en veilige omgeving waar op loopafstand diverse voorzieningen bereikbaar zijn.

Locatie De Zes Molens

In onze woonzorgcomplexen woont u in een veilige en beschutte woonomgeving met alle voorzieningen op loopafstand. Bij ons draait het om u. Wij horen dan ook graag wat uw wensen en keuzes zijn voor het indelen van uw dagelijkse leven.

Wij vinden het van belang dat u zich goed voelt, uzelf kunt zijn en u zich prettig voelt in uw woonomgeving. Iedereen heeft andere levenservaringen, een eigen manier van leven en hoe iemand tegen het leven aan kijkt. Wij houden rekening met de verscheidenheid aan mensen en respecteren uw wensen, keuzes en privacy. 

Woonzorgcomplex

Het woonzorgcomplex bestaat uit 20 zorgappartementen, 13 appartementen voor cliënten van Syndion en 24 aanleunwoningen (huur en koop). De zorgappartementen worden door ons uitgegeven, de appartementen t.b.v. Syndion door Syndion en de aanleunwoningen door KleurrijkWonen.

De 20 zorgappartementen hebben een grootte van 50 m2 en zijn verdeeld over twee gesloten afdelingen. In uw zorgappartement beschikt u over een:

  • Woonkamer met slaapkamer;
  • Keukenblok met kleine inductiekookplaat;
  • Badkamer met douche en toilet.

Uw appartement wordt door ons ingericht met vloer- en raambekleding, een hoog-/laagbed, een nachtkastje, een linnenkast, een stoel en een tafel. U bent vrij om uw appartement verder naar eigen smaak in te richten, zodat u zich thuis voelt in uw eigen huis.

Naast uw eigen appartement kunt u in ons woonzorgcomplex gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer.

Hoe komt u in aanmerking?

Om te wonen in 1 van de 20 zorgappartementen in locatie De Zes Molens heeft u een indicatie volgens de Wet Langdurige Zorg (Wlz) nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Op werkdagen is het CIZ telefonisch bereikbaar via 088-7891000. Het CIZ bepaalt op basis van uw zorgbehoefte welk zorgprofiel het beste bij u past. In een zorgprofiel staat een omschrijving van de aard en inhoud van de zorgbehoefte en de noodzakelijke zorg.

De Zes Molens

Diensten

Dienst

Wonen met 24 uurs zorg

Dienst

Dagbesteding

Dienst

Restaurant

Dienst

Activiteiten

Dienst

Maaltijdservice

Dienst

Particuliere zorg

Dienst

Individuele begeleiding

De Zes Molens

Zorgaanbod

Zorg bij

Dementie

Zorg bij

Eenzaamheid

Zorg bij

WMO

Zorg bij

Voeding

Voorzieningen

In woonzorgcomplex De Zes Molens kunt u (op loopafstand) gebruik maken van diverse diensten.

Restaurant De Zes Molens

In restaurant De Zes Molens bent u dagelijks van harte welkom om een kopje koffie, een lunch, warme maaltijd of diner te nuttigen. Het restaurant grenst aan de polder van Hoornaar en biedt u de mogelijkheid u centraal in het dorp elkaar te ontmoeten. Bij mooi weer biedt ons sfeervolle terras u de mogelijkheid om buiten te eten.

Meer informatie

Kapster Betthina Prins

In het woonzorgcomplex kunt u gebruik maken van de diensten van kapster Betthina Prins. De kapster komt 1 keer per 6 weken naar locatie De Zes Molens.  De kapster komt bij u langs in uw appartement. Uiteraard bent u ook vrij om gebruik te maken van uw 'eigen' kapster. 

Pedicure

Wanneer u bij ons woont, kunt u gebruik blijven maken van uw huidige pedicure of ervoor kiezen gebruik te maken van pedicure Saskia Hovius. Saskia Hovius is medische pedicure. U kunt een afspraak maken via de Cliënt Coordinator.

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt verzorgd door PhysioFit. PhysioFit is gevestigd in het gezondheidscentrum in Hoornaar.

Ergotherapie

Voor ergotherapie kunnen wij op afspraak terecht bij Inge Neutel. Zij komt dan langs bij u in uw appartement. 

Bibliotheek

In de dagbestedingsruimte vindt u een bibliotheek met een ruim assortiment aan gewone en groot letterboeken. De bibliotheek is van maandag t/m zaterdag vanaf 10.30 uur geopend. Wilt u advies of ondersteuning bij het uitzoeken van een boek? Iedere maandagochtend is vanaf 10.30 uur een vrijwilliger aanwezig.

Jeu de boules baan

Dankzij de inzet van De Stichting Vrienden WOZOCO de Zes Molens, de Gemeente, de dorpsraad en de firma De Kuiper is er een mooie jeu de boules baan gerealiseerd nabij De Zes Molens.

Iedere dag, met uitzondering van de maandag, bent u in de gelegenheid om een balletje (boules) te komen gooien. U kunt gebruik maken van uw eigen materiaal maar ook terecht bij het restaurant om dit te lenen.

Wilt u graag met een groep jeu de boulen en dit combineren met een stukje uitleg en een hapje/drankje? Vraag in het restaurant naar de mogelijkheden.

Vitrines

In de hal staan drie gevulde vitrines. Ieder kwartaal verzorgt de "Historische Vereniging Hoogblokland Hoornaar Noordeloos" een expositie in de vitrines.

Activiteiten

Activiteiten geven structuur aan de dag en bieden een leuke afleiding. Regelmatig bezig zijn en in verbinding zijn met anderen is leuk. Maar het houdt ook de hersenen actief  en draagt bij aan de gezondheid. Komt u gezellig meedoen?

Praktische info

Onderstaande treft u aanvullende praktische informatie over onze gezellige locatie in Hoornaar met uitzicht op de prachtige natuur. 

Contactgegevens

De Zes Molens
De Zes Molens 2
4223 SC  Hoornaar

0184 678 000

info@delangewei.nl
Parkeren

Voor ons pand zijn voldoende parkeervakken waar u gratis kunt parkeren

Kosten

Zodra u in één van onze locaties woont, vallen de kosten van onder andere huur en maaltijden binnen uw indicatie. Wel betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage wordt aan de hand van uw inkomen door het CAK (Centraal Administratie Kantoor) vastgesteld.

Uw eigen bijdrage wordt berekend over uw verzamelinkomen. Uw eventuele vermogen telt extra mee bij de berekening van uw periodebijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage leest u op de website van het CAK.

Kosten en verzekeringen
De meeste diensten vallen binnen uw indicatie. Daarnaast zijn kosten voor gas, water en licht voor rekening van De Lange Wei. De Lange Wei is collectief verzekerd, u kunt daarom uw WA-verzekering opzeggen. U dient wel zelf een inboedelverzekering af te sluiten en uw kostbaarheden, zoals sieraden en kunst, te verzekeren. Voor onderstaande services vragen wij een bijdrage:

  • wasservice (€ 55,- per maand);
  • telefoonkosten (€ 24,00 per maand voor een all-in abonnement);
  • merken van uw kleding (eenmalig € 120,-);
  • wanneer u een extra maaltijd wilt bestellen (bijvoorbeeld wanneer uw familie mee eet);
  • wanneer u mee gaat met een reisje. Deze kosten zijn afhankelijk van het uitstapje. U kunt deze terugvinden in onze activiteitenagenda en in het activiteitenboekje.
Stichting vrienden

De Stichting Vrienden van De Zes Molens draagt haar steentje bij aan het welbevinden van de cliënten van woonzorgcomplex De Zes Molens in Hoornaar. Met de opbrengsten vervult de stichting wensen van de cliënten, zoals bijzondere extra’s of uitjes.

Welke wensen heeft de stichting vervuld?
De stichting Vrienden heeft al diverse wensen vervuld, zoals terrasmeubilair, een televisie, boekenkasten voor de bibliotheek, een leestafel in het restaurant, de jeu de boulesbaan, plantenbakken, een duo-fiets, tablets voor de clienten.

Ook vriend worden?
Om vriend te worden of voor meer informatie, verwijzen wij u naar de website van de stichting. Vriend worden kan voor € 10,00 per jaar of door een eenmalige gift of schenking. Op de website vindt u een aanmeldformulier.

"Trots op de medewerkers en vrijwilligers die zorg bieden met hart en ziel. Daarnaast heeft De Zes Molens een wijkfunctie voor ouderen. Het met elkaar optrekken en de sociale steun dragen bij aan het welzijn van bewoners en ouderen uit de wijk."

Arpad Backx - Locatiemanager

Heeft u vragen over deze locatie?