06-04-2023

De Lange Wei draagt bij aan duurzame toekomst

De Lange Wei onthulde vandaag met trots twee nieuwe elektrische auto’s voor de wijkverpleging én een nieuwe elektrische rolstoelbus.

De volledige elektrische bus zal ingezet worden voor uitstapjes met de bewoners, waarbij er samen genoten kan worden van de mooie omgeving.  Onze drie locaties zullen het gebruik van de bus delen. U zult de bus dus geregeld tegenkomen tussen Hoornaar, Giessenburg en Hardinxveld.

Tegelijkertijd zijn de twee benzineauto’s voor de wijkverpleging ingeruild voor elektrische auto’s.  ‘We gunnen onze medewerkers goed vervoer, de Twingo’s voldoen daar zeker aan.’ vertelt bestuurder Sander van IJsseldijk. Bij goed weer gaat een groot aantal van onze collega’s met de elektrische fiets naar de cliënten. Deze zijn al enige tijd geleden aangeschaft.

Bestuurder Sander van IJsseldijk licht toe dat het verduurzamen en dus ‘het elektrisch gaan’ een belangrijke pijler is in het beleid van De Lange Wei. “We zijn blij met de komst van deze volledig elektrische voertuigen. Het belang van verduurzamen wordt steeds groter en daar dragen we als organisatie graag aan bij.’

Heeft u vragen over onze zorg?