19-01-2023

Nieuw zwachtelsysteem bij De Lange Wei kent veel voordelen

Zwachtelen is het behandelen van oedeem met een drukverband. Wanneer het opgehoopte vocht in een been niet natuurlijk terug naar boven stroomt, moet het een handje geholpen worden. Gebeurt dit niet, dan ontstaat er een domino effect aan extra problemen. Doel is dus om vocht via zwachtelen naar boven te stuwen, zodat het lichaam het vanaf daar zelf weer op de natuurlijk manier kan afvoeren. Sinds kort maken we bij De Lange Wei gebruik van een nieuwe methode hiervoor, die vele voordelen kent.

We kennen allemaal de bruine zwachtel. Het aanbrengen van deze zwachtel is een speciale techniek. Er moet een precieze hoeveelheid druk uitgeoefend worden op het been. Dit is lastig meetbaar en komt voor een groot deel neer op ervaring en gevoel. Willianne, de wondverpleegkundige van De Lange Wei, heeft ruime ervaring met zwachtelen. Het belang van goed zwachtelen is groot. Het voorkomt wondvorming, maar is ook van belang bij het helen van wonden. Daar komt haar interesse voor verbeter mogelijkheden vandaan.

In deze zoektocht kwam ze op een mooie productverbetering van leverancier Urgo. Het product Urgo K2 is een uniek systeem. Het vergemakkelijkt het veilig aanbrengen en toepassen van de aanbevolen druk. Door te werken met dit type zwachtel is het aanbrengen eenvoudiger en preciezer.

Op de zwachtel zijn rondjes over de gehele lengte gedrukt. Wanneer deze rondjes tijdens het zwachtelen vervormen tot eivormig, is de druk niet juist. De wondbehandelaar houdt dus continu in de gaten dat deze mooi rondvormig blijven en heeft zo de garantie dat de druk die uitgeoefend wordt precies goed is.

Een groot bijkomend voordeel is dat deze zwachtel 24/7 de juiste compressie uitoefent. De traditionele zwachtel werkt niet bij rust. Deze zwachtel heeft de beweging van het been nodig om goed te functioneren.

De Urgo K2 zwachtels leiden op deze manier tot een significant sneller resultaat bij de cliënt. Daar haalt Willianne veel energie en voldoening uit. Een bijkomend voordeel is dat het sneller aan te brengen is. Willianne is blij met de zekerheid dat de zwachtels optimaal hun werk doen.

Al met al een prachtige innovatieve verandering in het traditionele zwachtelen met duidelijk verbeterde resultaten.

Dit artikel kwam uit de wintereditie van ons huismagazine WIJ. Wilt u meer artikelen lezen over diverse onderwerpen? Klik dan hier.

Heeft u vragen over onze zorg?