05-3-2024

Officiele ondertekening aanneemovereenkomst

IMG 4280 bewerkt 3   zonder kerstverlichting

Het Kompas en HG 24 schreven over dit offiiciele moment.
Met de kop Rembrandthof in Boven-Hardinxveld wordt dementievriendelijker plaatsten ze het onderstaande artikel.

BOVEN-HARDINXVELD Woonzorgcomplex de Rembrandthof ondergaat momenteel een ingrijpende verbouwing, om het pand toekomstbestendig te maken. Donderdag is officieel de aanneemovereenkomst ondertekend en de opdracht gegund. Met trots hebben Adrie Tukker, interim bestuurder van Fien Wonen, en Sander van IJsseldijk, bestuurder van De Lange Wei, hun handtekening gezet onder het project. 

Ruim 22 jaar geleden werd De Lange Wei gebouwd als verzorgingshuis. De oudere bewoners genoten naast het ontvangen van zorg van het gezellige samenwonen en de handige voorzieningen, zoals het restaurant en het ruime atrium voor grotere bijeenkomsten. Inmiddels is het gebouw, eigendom van Fien Wonen, toe aan vernieuwing. Om dit ambitieuze project in goede banen te leiden, wordt samengewerkt met GBS Architecten. Daarnaast is Van Baaren Aannemers uit Schoonhoven zorgvuldig geselecteerd vanwege hun expertise in het verbouwen van zorgvastgoed.

Na de verbouwing zal elke bewoner van De Lange Wei in locatie De Rembrandthof dichtbij de gezamenlijke huiskamer wonen, wat het gemeenschapsgevoel zal bevorderen. Bovendien wordt het pand dementievriendelijker gemaakt, met een duidelijke scheiding tussen bewoners en aanleunbewoners. Ook de kantoorruimtes komen dichter bij elkaar te liggen.In de loop der tijd is de functie van De Rembrandthof veranderd. Het is nu een verpleeghuis voor cliënten van De Lange Wei met een zorgindicatie. Daarnaast zijn er verschillende aanleunwoningen die door Fien Wonen worden verhuurd. 

Deze verandering vereist een herindeling van het gebouw om de kwaliteit van de zorg hoog te houden. Fien Wonen en De Lange Wei hebben nauw samengewerkt in de voorbereiding om dit project te realiseren. Beiden kijken vol enthousiasme uit naar een toekomstbestendig woonzorgcentrum en verpleeghuis voor de ouderenzorg in Boven-Hardinxveld. 

Fien Wonen en De Lange Wei streven ernaar om de overlast tijdens de verbouwing zoveel mogelijk te beperken en alle betrokkenen goed te begeleiden en te informeren. Voor meer informatie en updates op fienwonen.nl of delangewei.nl/nieuws

Heeft u vragen over onze zorg?