13 oktober 2021

Aandacht voor intimiteit, seksualiteit en privacy in de week van de herfstkriebels

De werkgroep ZSIP (Zingeving, Seksualiteit, Intimiteit en Privacy) heeft tot doel om binnen de Lange Wei en de Zes Molens meer bewustwording en ruimte te creëren m.b.t. behoeften bij bewoners op het gebied van seksualiteit, intimiteit en privacy. In onze locaties De Rembrandthof en De Zes Molens wordt aandacht aan dit thema geschonken.

WEEK VAN DE HERFSTKRIEBELS
Om dit thema onder de aandacht te brengen organiseren wij de week van de herfstkriebels van 11 tot 15 oktober op de locatie Lange Wei en van 18 tot 22 oktober op de locatie Zes Molens.

WAT GAAN WE BELEVEN?
Bewoners kunnen in deze week deelnemen aan een ontmoetingsgroep met het thema liefde & intimiteit. Er komt een kalender met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Eén van deze activiteiten is het gebruik van de CRDL. Leest u het artikel in ons huismagazine WIJ over de CRDL en huidhonger dat Janny de Munck (HBOV-GG) en Jolanda van Toorn (begeleider Welzijn) hierover hebben geschreven.

Medewerkers worden een bepaalde dag van deze week getrakteerd tijdens de lunch op een combinatie van hete snacks & pittige stellingen. Op een ongedwongen wijze gaan we met elkaar in gesprek over een stelling als: Intimiteit en seksualiteit, de gewoonste zaak van de wereld.

Wist u dat

  • bewoners vaak niet weten dat medicatie effect kan hebben op het seksuele functioneren en de seksuele behoeftes?
  • van alle verpleegkundigen en verzorgenden 75% te maken krijgt met seksuele behoeften van bewoners?
  • Intimiteit belangrijker wordt gevonden wanneer we ouder worden? De groep die ‘dicht bij elkaar zijn ‘ belangrijker vindt dan ‘seksuele opwinding’ wordt ook groter.

Namens de werkgroep ZSIP
Caroline Moerman
Geestelijk verzorger

Heeft u vragen over onze zorg?