25 mei 2022

Dag van de Stagiair: Het enthousiaste verhaal van Tessa

Op haar laatste stagedag bij De Lange Wei sprak ik Tessa Speksnijder. Samen keken wij terug op de afgelopen periode en vertelde zij meer over waarom stagelopen in de ouderenzorg zo verrassend uitdagend is.

Tessa is 18 jaar, komt uit Beneden Hardinxveld en zit in het eerste jaar van haar opleiding HBO-Verpleegkunde op Avans in Breda.

Voordat Tessa begon aan haar opleiding, was ze opzoek naar een bijbaantje. ‘Ik heb het altijd leuk gevonden om gezellig te kletsen met mijn opa en oma, en hun vrienden. Hierdoor wist ik dat de ouderendoelgroep mij erg aansprak.’ Toen ze een bijbaantje vond als leefplezier assistent bij Team A van De Lange Wei, was ze dan ook meteen enthousiast.

‘Team A ving mij op met open armen. De open en gezellige cultuur die onderling heerst was meteen voelbaar.’ Al snel mocht Tessa ook meekijken in de zorg. ‘Dit motiveerde mij om mijn eerste jaars-stage te lopen bij De Lange Wei.’ Zo kwam ze als stagiaire verzorgende terecht bij Team D.

Op de vraag waarom ze heeft gekozen voor een stage bij De Lange Wei, antwoordt Tessa het volgende: ‘De ouderenzorg is heel fijn om stage te lopen als je opzoek bent naar uitdaging. Waar je bij andere zorgsectoren alleen maar mag meekijken, krijg je hier de mogelijkheid om ook echt mee te werken’. Er komen verschillende werkzaamheden aan bod zoals: gespreksvoering, lichamelijke verzorging en het meehelpen bij activiteiten.

Het leukste aan haar stageperiode vond Tessa dat ze zoveel nieuwe dingen kon leren.  Zoals het inleven in de cliënt door vanuit hun perspectief te kijken en hier de manier van omgang op aan te passen. Team D gaf Tessa al snel het vertrouwen om ook taken zelfstandig op te pakken. ‘Dit is voor mijn leerproces heel waardevol geweest.’ Maar het belangrijkste wat deze stage haar heeft meegegeven is dat fouten maken mag en je hier alleen maar van leert.

Door haar stage is Tessa een ervaring rijker. Ze is erachter gekomen dat ze in de zorg echt op haar plek zit en gaat met volle motivatie haar verpleegkunde opleiding afmaken. Wij wensen Tessa heel veel succes!

Heeft u vragen over onze zorg?