2-10-2023

Geslaagde middag voor onze vrijwilligers

Vol atrium workshopdag

De Lange Wei is blij met de grote groep vrijwilligers die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het welzijn van onze cliënten. Zij hebben extra tijd en aandacht, die waardevol aanvult op de zorg die geleverd wordt. 

Een vrijwilliger is iemand die zich belangeloos inzet voor een bewoner of cliënt. Stuk voor stuk zijn zij belangrijk voor onze organisatie en een pareltje voor de bewoner en cliënt. De Lange Wei organiseerde afgelopen jaren voor al haar vrijwilligers een carrousel. Een carrousel waarbij onderwerpen aan bod kwamen die hielpen bij het uitvoeren van hun vrijwilligerswerk. Leerzaam en zeker nuttig.

Dit jaar vonden we dat het ook eens anders mocht. 

Wij willen de vrijwilligers laten ervaren hoe het voelt als je met plezier iets kunt ondernemen. Hoe fijn het is dat je met elkaar actief bezig bent. Dat het niet belangrijk is wat uiteindelijk het resultaat is geworden maar dat je er plezier aan beleefd hebt. Na afloop een glimlach op je gezicht hebben omdat je (nieuwe) contacten hebt opgedaan, omdat je gehoord bent en een prettige sfeer hebt ervaren. We willen graag laten ervaren wat de vrijwilligers zelf betekenen voor de bewoners en cliënten van De Lange Wei. 

De bedoeling was een ontspannen en gezellige middag  te geven.  De  vrijwillgers werden ontvangen met koffie en wat lekkers.
Er vonden drie workshops plaats. Twee creatieve, in De Rembrandthof en één sportieve, waar een groep aan de wandel ging.

Binnen konden vrijwilligers bloemschikken en stippen op porselein.
Bloemschikken
Overzicht 2Bloemstuk workswhopmiddagStippenStip bordje

Het ging er tijdens de workshops niet om de meeste kilometers of het  mooiste bloemstukje. Het ging om het plezier en de eigen manier van invullen. Net zoals wanneer de vrijwillger naast of met een bewoner een activiteit uitvoert.

Wandelen (1)Wandel workshop

We hebben veel lachende gezichten gezien en enthousiaste reacties gehoord. We kijken terug op een middag vol gezelligheid en verbinding.

Heeft u vragen over onze zorg?