Februari 2023

Interessante training voor vrijwilligers

In samenwerking met Alzheimer Nederland heeft De Lange Wei voor vrijwilligers de training GOED omgaan met Dementie georganiseerd.

De vele vrijwilligers van De Lange Wei leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. De aandacht die zij hebben van mens tot mens geeft kleur aan hun dag. De vrijwilligers doen uiteenlopende activiteiten zoals fietsen op de duofiets, sjoelen, knutselen, gezellig praten, helpen met de lunch. Te veel om op te noemen. 

Ze staan dicht bij onze bewoners en hebben persoonlijk contact. Een deel van onze bewoners hebben de ziekte dementie. Tijdens deze boeiende en leerzame middag werd duidelijk uitleg gegeven over het ziektebeeld. 
Ook werden veel tips en handvatten gegeven over de omgang met mensen met de ziekte dementie. 

De Lange Wei is blij met de hart tot hart aandacht die de vrijwilligers geven. Met deze ondersteuning hopen ze bij te dragen aan nog meer mooie momenten van verbinding tussen bewoners en vrijwilligers. 

De training werd vol passie gegeven door Arie Slob, die veel kennis heeft overgedragen. Onze dank hiervoor is groot.

De training was in De Rembrandthof in Boven-Hardinxveld, In De Groene Wei in Giessenburg en in De Zes Molens in Hoornaar. 
Wij dank de vele vrijwilligers uit onze regio voor hun deelname. We zijn blij met de mooie opkomst.  (1 van de bijeenkomsten in Boven-Hardinxveld)

Heeft u vragen over onze zorg?