25-9-2023

Sliekaai bestaat 5 jaar!

Foto jubileum

Medewerkers van De Sliekaai hebben een feestelijke dag ingericht voor de deelnemers van de dagbesteding. 

Moniek, Tea, Mariette en Martina, zijn de vaste gezichten van De Sliekaai. Zij vormen een stabiel en hecht team. Met ziekte of vakantie vervangen ze elkaar. Ze vinden het heel belangrijk dat de deelnemers zoveel mogelijk bekende gezichten zien daarom kunnen ze ook nog terugvallen op vaste invalkrachten.

Ter viering van het 5 jarig jubileum zijn zij met hun cliënten er op uit geweest. De reis ging eerst naar de oudheidskamer van de Historische vereniging in Alblasserdam. Hier werd voor hen een mooie presentatie verzorgd door een gedreven vrijwilliger van deze vereniging. Zelf had het Sliekaai-team  gebak meegenomen, waar onder het genot van  koffie werd gesmuld. De koffie werd  aangeboden en iedereen voelde zich  zeer welkom. De presentatie ging over oude beroepen van vroeger zoals de schillenboer; de melkboer; de lorrenboer; de olieboer. Zij kwamen langs de deuren.  Ook vertelden ze over oude ambachten die werden uitgevoerd.

Het sprak de mensen enorm aan en er was veel herkenning en daardoor gaven de mensen leuke reacties van "..... o, ja zo ging dat" en er werden vragen gesteld. Door de manier waarop de vrijwilliger het allemaal smakelijk vertelde,  werd er veel gelachen en genoten. 

Foto jubileum uitje

Na dit bijzondere moment gingen iedereen lopend naar Het Wapen van Alblasserdam waar ze met elkaar geluncht hebben. Ook daar was zichtbaar hoe iedereen genoot. Na de lunch hadden de mensen de keuze. Of met 1 (rolstoel) bus nog een tochtje door Dordrecht te rijden, langs oude bekende plaatsjes of met de andere ( rolstoel) bus richting de Hof van Sliedrecht te gaan door de polder.
Het was een geslaagde dag met cliënten, vrijwilligers en het team.

Foto jubileum uitje 2

Op maandag 2 oktober organiseren wij nog een gezellige middag in De Hof van Sliedrecht met onze cliënten ( en 1 introducé); vrijwilligers; medebewoners van de Hof' en genodigden ter ere van ons jubileum.

De Sliekaai is geopend 5 dagen per week van 10 tot 18 uur. Binnen de Hof van Sliedrecht kunnen wij zelf ( indien nodig) de cliënten ophalen en thuisbrengen. Dit geeft de mogelijkheid voor de mensen om 's middags thuis te gaan rusten wanneer zij dat willen. Bij ons is echter ook gelegenheid voor een rustmoment.
Deze interne dagbesteding biedt ook de mogelijkheid om een dagdeel te komen, wanneer een hele dag  blijven nog niet de wens is. 
Maar ook  alleen koffie drinken of gezellig gezamenlijk de maaltijd komen gebruiken behoort tot de mogelijkheden.
Op deze manier kunnen bezoekers langzaam en rustig wennen. Dit is een  prettige mogelijkheid en de kracht van ons concept dat zij niet van Taxi vervoer afhankelijk zijn.
Vaak zien we na deze geleidelijke kennismaking dat de deelnemers langer willen blijven. 
Dit komt mede door de structuur die we de cliënten bieden en de activiteiten die naar behoefte en mogelijkheden worden afgestemd.
Ons motto is "alles mag, niets moet'. Het is ons doel de mensen een vertrouwde en gezellige dagbesteding te geven, om zich serieus genomen te voelen en eenzaamheid te voorkomen.
Daar helpen ook vrijwilligers bij. Met hun hulp zijn we heel blij.
Neem nou de vrijwilligster die 1 x per maand  met haar hele lieve hond de groep komt bezoeken. Dat brengt toch een lach op ieders gezicht!

Koffie momentFoto 1 Sliekaai

Foto Sliekaai 3Foto SliekaaiFoto Sliekaai 2

Heeft u vragen over onze zorg?