13-6-2023

Trots op onze nieuwe zorginnovatie: de Qwiek-up

346977692 603583681724743 2711141335428218800 n

Als zorgmedewerkers streven we er dagelijks naar om onze bewoners een zo comfortabel mogelijke dag te bezorgen. Dat begint al ‘s morgens tijdens het ontwaken. Niemand wil abrupt gewekt worden met een luide stem en gordijnen die direct open getrokken worden. Nee, je wilt rustig aan de dag beginnen, je eigen tempo bepalen en zorg ontvangen die bij je beleving past.
Bij De Zes Molens zijn we altijd al gericht op beleving geweest, maar we wilden graag extra ondersteuning bieden. Dankzij financiële ondersteuning van familie en betrokkenen, een bijdrage vanuit Stichting Vrienden WOZOCO De Zes Molens en een financiële tegemoetkoming vanuit de Ridderorde Balije van Utrecht zijn wij de trotse eigenaar van een Qwiek-up.

De Qwiek-up is een fantastische zorginnovatie. Het kan tijdens zorgmomenten extra ondersteuning bieden. Door het tonen van sfeerbeelden op een muur of plafond, kan een bewoner gerustgesteld worden tijdens bijvoorbeeld het ochtendritueel. Het biedt afleiding tijdens het verrichten van een medisch onderzoek en biedt herkenning bij het zien van korte filmpjes.

Bij de aanschaf van de Qwiek-up hebben we zes belevingsmodules ontvangen. Een module is een USB van hoge kwaliteit. Het bevat een uitgebreide selectie videofragmenten met bijpassende muziek. Maar familie kan ook een eigen module samenstellen met daarop het levensverhaal van de bewoner/cliënt. In zowel het appartement van de bewoner als in het restaurant tijdens een groepsactiviteit zorgt de Qwiek-up voor een beleving van beeld en geluid; hij biedt afleiding, rust en comfort. Kortom; met de Qwiek-up wordt het welzijn van de bewoner/cliënt verhoogt.

Heeft u vragen over onze zorg?